Liceul “Vasile Conta” Târgu Neamţ, între primele 10 licee din judeţ

Aşa cum a obişnuit în ultima periodă, Liceul “Vasile Conta” din Târgu Neamţ şi-a demonstrate valoarea în educaţia nemţeană și în acest an. În top 10 licee din județ, unitatea de învățământ ocupă locul 6 la examenul de Evaluare Naţională şi locul 8 la examenul de Bacalaureat.

“Cum ți-e lucrul, așa și meritul”, spune un proverb românesc. Aceasta a fost întotdeauna cheia succesului la Liceul “Vasile Conta”, liceu care, încă o dată, a dovedit că își merită locul între instituțiile de top ale învățământului nemțean. Cel puţin aşa arată rezultatele obținute de prestigiosul liceu la Evaluarea Națională, acolo unde procentajul a depășit 93%, cât și la Bacalaureat, puțin peste 91%. Și trebuie ţinut contă că, aceste rezultate s-au realizat în niște condiții generate de pandemie care ar fi putut pune fel și fel de piedici. Dar nu șI pentru o instituție care a înțeles că o condiție a reușitei o constituie luarea în serios a misiunii școlare, fie și în niște situații cu care învățământul românesc nu s-a mai confruntat. De aceea, adaptarea la rigorile educației online s-a produs cu mult înainte ca Ministerul să ia decizia continuării învățării în regim digitalizat.

Poate şi datorită implicării directorului, prof. Karina Ingrid Cojocariu, cadrele didactice din Liceul “Vasile Conta” au înțeles că este imperios ca să nu se piardă legătura cu beneficiarii actului educațional: elevii. Așa că, în ciuda dificultăților, lecțiile au continuat, iar cadrele didactice șI elevii au îmbrățișat modalitățile poate inedite de desfășurare a învățării: mijloace digitale, platforme, softuri educaționale, instrumente audio-video. Firește, au existat și piedici: accesul la internet, absența dispozitivelor de conectare la activitatea online, suprasolicitarea rețelelor, absența competențelor necesare, dar, printr-o intervenție rapidă șI eficientă, acestea au fost depășite, astfel încât învățarea online să se desfășoare în condiții optime. “Este necesar acum să mulțumim tuturor actorilor implicați: elevilor, cadrelor didactice șI părinților care au înțeles că sacrificiul, înțelegerea șI efortul comun dau întotdeauna roade. Vreau să mulţumesc în mod special părinţilor din Asociaţia Proparentes, pentru implicare, la premierea elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură. Şi îi mulţumesc pentru implicare şi Nadiei Ghinea, preşedinta asociaţiei. Însă, pentru a asigura reușita elevilor din clasele terminale, a fost nevoie de ceva în plus șI acest ceva a însemnat un efort suplimentar, efort care nu a exclus expunerea la riscuri. Cu două săptămâni înaintea debutului examenelor naționale, Liceul “Vasile Conta” a ales să își implice elevii într-un program de pregătire care s-a dovedit a fi de bun augur, dacă ar fi să ne raportăm acum la rezultatele obținute. Nu fără a respecta condițiile speciale de igienă, căci prioritare au fost deopotrivă siguranța elevilor șI perfecționarea competențelor dobândite de aceștia în cei patru ani de studiu. Grație efortului susținut de cadrele didactice care predau disciplinele de examen la Liceul “Vasile Conta”, Limba și literatura română: Cristea Daniela, Filip Oana, Alexandra Stoica și Fărmuș Ioan, Matematică: Baciu Nicoleta, Butnariu Nona şi Manuela Trofin Geografie: Nuțu Gheoghe Ghiocel, Psihologie: Bălțătescu Marinela, dar și celor care au asigurat buna desfășurare a programului, rezultatele nu au întârziat să apară, astfel încât elevii să fie admiși la forma de învățământ dorită”, ne-a declarat prof. Karina Cojocariu, directorul liceului. (Rep.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *