Ofițer anticorupție cercetat pentru divulgare de informații

Casa, biroul și mașina unui ofițer DGA Neamț au fost percheziționate, în detaliu, miercuri, 22 iulie, timp de 12 ore, perioadă care a inclus și o percheziție corporală. Activitățile au fost făcute de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, secondat de ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție București. Dosarul penal în care este cercetat ofițerul respectiv are ca obiect divulgarea de informații nedestinate publicității. Nu este vorba neapărat despre informații cu caracter secret, dar nici nu are mare importanță ce fel de informații erau pentru că în Codul Penal nu gradul de clasificare contează, ci consecințele: ”Divulgarea, fără drept, a unor informații secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, de către cel care le cunoaște datorită atribuțiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”. Dacă nu sunt afectate în niciun fel activitatea sau interesele nimănui, pedeapsa este de la o lună la un an de închisoare sau amendă. În situația în care consecințele sunt grave, pedeapsa este pe măsură: ”Dacă, urmare a faptei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), s-a săvârşit o infracţiune împotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse în Programul de protecţie a martorilor, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani, iar dacă s-a comis cu intenţie o infracţiune contra vieţii, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani”.

Personajul acestui dosar penal este doamna Oana Golodin, care a mai apărut prin presă, nu datorită rezultatelor profesionale, ci din cauza modului în care parca – pe trotuar, în stații de microbuz sau…pe locul destinat persoanelor cu dizabilități.

Ne aliniem  formulărilor standard din comunicatele de presă ale DGA și precizăm că ”punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.M.

N.R.: Pentru aducere aminte, publicăm fragmenete din alte două materiale de presă apărute anul trecut, unde se vorbea despre aventurile din parcare ale doamnei cu pricina. Deci, 23 iulie acum un an:

Ofițer anticorupție cu atribuții preventive inclusiv în rândul polițiștilor rutieri, pe care-i îndeamnă să respecte legile și să aibă o conduită ireproșabilă, doamna Oana Golodin a parcat, astăzi, 23 iulie, pe un loc rezervat, prin lege, persoanelor cu dizabilități. Doamna în cauză a lucrat ca jurist la ISU Neamț până acum câțiva ani, a avut grad militar, și a trecut prin numeroase comisii medicale, care au stabilit că este aptă, din toate punctele de vedere, pentru a-și exercita atribuțiile.

Cu siguranță, este vorba despre o greșeală, deși parcarea este corect făcută, din punct de vedere al încadrării autoturismului în spațiul delimitat. Lucru admirabil pentru un șofer de ocazie, având în vedere că doamna nu conduce constant mașina, atribuțiile principale în acest domeniu aparținând soțului, jurist și el, dar la Finanțe.  Însă cu probleme în ale șofatului, soldate inclusiv cu dosare penale. Este  motivul pentru care a intrat în scenă, și în parcarea vopsită cu albastru, doamna Golodin, singurul șofer ”valid” din familie.„

25 iulie acum un an!

”Misiunile speciale” ale d-nei Golodin s-au mutat de pe locul pentru handicapați pe trotuar

Parcarea la handicapați, luni dimineața, 23 iulie, lângă mașina Poliției

După apariția știrii despre locul preferat de parcare al d-nei Oana Golodin, ofițer anticorupție la DGA Neamț, un prieten al doamnei în cauză sau chiar ea însăși, a trimis comentarii, cu un conținut similar, redacției noastre, invocând potențiale ”misiuni speciale”  care explică o astfel de parcare.

Dincolo de faptul că locul pentru persoane cu dizabilități este exact în fața sediului DGA Neamț, mai trebuie precizat că d-na Golodin parca acolo în mod frecvent, ziua de luni nefiind un accident. Iar după apariția știrii s-a mutat ceva mai la stânga, parțial pe trotuar, blocând ieșirea dintr-o curte, marcată, de altfel, de cei care au amenajat parcarea.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.