Patru părinți ai copiilor de la Creșa nr. 5 din Piatra-Neamț infectați cu noul coronavirus

Până astăzi, 22 iulie, au mai fost confirmate infectate cu coronavirus încă 16 persoane din județul Neamț. Dintre acestea, sunt pozitivi 4 părinți ai copiilor care erau îngrijiți la Creșa nr. 5 din Piatra-Neamț, unde au fost confirmați 7 angajați și 5 copii. În plus, astăzi s-a declarat focar cu 6 angajați pozitivi la Colegiul Național „Ion Creangă din Târgu Neamț, unde, așa cum am anunțat încă de săptămâna trecută, fuseseră depistate două angajate cu COVID-19. Tot în orașul Târgu Neamț mai este un focar la o firmă de confecții, care și-a suspendat activitatea de săptămâna trecută. „Sunt 16 teste pozitive primite astăzi și sunt 175 de cazuri active în județul Neamț. În plus față de cele două focare izbucnite săptămâna trecută, mai este declarat focar la o unitate de învățământ din orașul Târgu Neamț, unde avem 6 teste pozitive în total”, a declarat dr. Daniela Marcoci, medic șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Sunt 30 de persoane care au refuzat internarea, din datele oficiale, dar pentru 7 dintre acestea testele au venit negative, astăzi. La acestea se adaugă 11 pacienți cu teste pozitive care au cerut și au fost externați până la adoptarea legii carantinei și izolării. „În acest moment, așteptăm câteva precizări de la Ministerul Sănătății, pentru că sunt o serie de chestiuni neclare în lege. Din acest motiv nu s-au emis decizii individuale pentru plasarea în carantină sau izolare a acestor pacienți, care trebuie reevaluați de un medic infecționist”, a precizat reprezentantul DSP Neamț.

Până astăzi, numărul total de persoane infectate a ajuns la 1.087, dintre care 60 au decedat și 850 s-au vindecat, potrivit datelor oficiale.

One comment

  • Adrian

    iulie 23, 2020 at 9:00 am

    Va rog sa intrebati ISJ Neamt daca la organizarea si sustinerea definitivatului de ieri au participat si cadre didactice de la Colegiul Național „Ion Creangă din Târgu Neamț.
    Deduc din articol ca se stia de saptamana trecuta de existenta a doua cazuri confirmate in colectivul de acolo.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *