Polițist local din Piatra Neamț infectat cu Covid, DSP a identificat deja 40 de contacți

Un polițist local din Piatra-Neamț este infectat cu Covid-19 și internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. Bărbatului i s-a făcut rău de săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, când a făcut febră mare și s-a prezentat la UPU. I s-au recoltat probe, primul test a ieșit negativ, iar al doilea, al cărui rezultat l-a primit ieri, 20 iulie, a fost pozitiv. Tot ieri, Direcția de Sănătate Publică Neamț a început ancheta epidemiologică și a identificat deja 40 de contacți direcți.

„Este vorba despre colegi de-ai domnului polițist local, dar și despre persoane din afara instituției. Se recoltează probe de la contacții direcți, pentru testare. Deocamdată nu se poate preciza contextul în care s-a contaminat, ancheta epidemiologică este în desfășurare”, ne-a declarat dr. Daniela Marcoci, șefa Departamentului Supravegherea Sănătății Publice.

Eugen Pancu, directorul Poliției Locale Piatra-Neamț ne-a declarat că polițistul infectat a lucrat în ultimele 12 zile cu 4 colegi, cu care a fost în patrule în diverse zone ale orașului.

A purtat mască și mănuși, a folosit dezinfectant, la fel cum fac toți colegii noștri, iar dovada că s-au respectat măsurile este că, în 4 luni și ceva, nu am avut niciun caz de infectare”, a precizat Eugen Pancu. ”Cei 4 colegi cu care a lucrat sunt în izolare la domiciliu și așteptăm să vedem rezultatele testelor”.

Polițistul local care s-a îmbolnăvit este un bărbat cu viață socială, are foarte mulți prieteni cu care iese la terase sau merge în drumeții montane, așa că este foarte posibil să nu se fi infectat în timpul serviciului.

C.M.

3 COMENTARII

  1. De ce nu spune nimeni ca acest polițist local s-a simțit rău și înainte, acesta a anunțat conducerea, dar șefii au ignorat? de ce nu spune că a fost depistat cu febra anterior și totuși a fost trimis în patrula?

    • Pentru că nimeni nu are de unde să stie asa ceva, nu credeti? Si corect ar fi, dacă ne spune-
      ti asta să ne dati si niste repere credibile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.