Promisiune: Redeschiderea Spitalului Județean Neamț se poate întâmpla, oficial, de luni

pietricica turism

O problemă încă nerezolvată, în ciuda presiunii opiniei publice și a bolnavilor, este redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru pacienții non-covid. În condițiile în care au fost trimise mai multe solicitări la ministerul Sănătății, ultima fiind din 7 iulie, la care nu s-a primit răspuns, situația rămâne neclară. Astăzi, 9 iulie, în spitalul județean sunt 25 de pacienți pozitivi COVID-19 internați, dar sunt și 31 de suspecți și 25 de pacienți negativi, dintre care cei mai mulți în Oncologie.

Ca să nu mai existe contradicții în declarațiile oficiale, autoritățile județene iau în calcul o rezolvare locală. Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț declară, astăzi, că se analizează prima variantă lansată de spital și care poate fi soluționată în limita competențelor legale: „Având în vedere că trenează un răspuns de la Ministerul Sănătății, este posibil să redeschidem spitalul județean, în varianta parțială propusă, cu redeschiderea secțiilor chirurgicale. Analizăm această variantă, pentru stabilirea unor circuite funcționale și cel mai probabil luni se va decide”. Secțiile chirurgicale fiind situate în pavilionul nou, unde deja sunt internați și pacienți non-covid, s-ar ar putea lua în calcul redeschiderea întregului pavilion, cu tot cu secțiile Cardiologie și Obstetrică-Ginecologie. Așa și circuitele ar putea fi stabilite mai clar, iar suspecții, practic toți pacienții care se prezintă în UPU, ar putea fi cazați în pavilionul vechi.

(C.I.)

 

1 COMENTARIU

  1. Era clar inca de la inceput ca asa era normal sa se procedeze, respectiv sa se pastreze pavilonul nou pentru toti pacientii si pavilionul vechi si cel de la infectioase pentru pozitivi si suspecti, insa manevra politica de executare a orasului Tg Neamt si lipsa de experienta a acestui director plantat la DSP la o varsta asa frageda, au lipsit de tratament o multime de bolnavi inca o luna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.