Spitalul Județean Neamț s-a deschis azi pentru toți bolnavii

pietricica turism

Așa cum am anunțat încă de acum patru zile, astăzi, 13 iulie, a fost oficializată redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Informația a fost adusă la cunoștința opiniei publice în conferința de presă organizată de prefectul George Lazăr, la care au participat medici epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț și conducerea SJU Piatra-Neamț.

Cu excepția secției Oftalmologie, orice pacient care se prezintă în stare gravă la UPU va fi internat în zona tampon din fiecare pavilion, testat pentru coronavirus și, a doua zi, în funcție de rezultat, va fi transferat în zona pentru negativi sau pozitivi: „În cazul când pacientul este grav, se poate interveni chirurgical sau cu tratament până la venirea rezultatului testului. Singura secție care rămâne închisă este Oftalmologia, unde vor fi cazați pacienții suspecți”, a explicat dr. Dan Verzea, managerul spitalului județean. Astăzi, în spital sunt internați 20 de pacienți negativ COVID-19. În secția Boli Infecțioase sunt 26 de pacienți pozitivi – 10 fără simptome și forme ușoare și 16 cu forme medii, iar în ATI sunt 3 pacienți neintubați.

Avizul DSP Neamț pentru redeschiderea spitalului a fost dat în conferința de presă: „Vom aviza favorabil deschiderea SJU sub aceeași reținere în ceea ce privește circuitele funcționale. SJU nu oferă circuite funcționale corespunzătoare nici în afara circuitelor Covid și non-Covid. Sunt circuite adaptate, care vor încerca să minimizeze riscul pentru pacienți și pentru personal. Atragem în continuare atenția asupra modalităților în care personalul își va desfășura activitatea – purtarea corespunzătoare a echipamentului de protecție și adaptarea timpului de lucru pe cele trei sectoare Covid, non-Covid și suspecți. Pe cât posibil, personalul medical să fie împărțit și să nu se facă intersecția între personalul care lucrează cu pacienți Covid și non-Covid”, a precizat dr. Daniela Marcoci, epidemiolog în cadrul DSP Neamț și fost manager al spitalului.

Mai multe detalii despre redeschiderea SJU Piatra-Neamț aici.

 

(C.I.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.