26 august: Alți 33 de nemțeni pozitivi Covid și încă un deces înregistrat

De ieri și până astăzi, 26 august, au mai venit rezultate pozitive la coronavirus pentru 33 de nemțeni și s-a ajuns la 2.023 de pacienți în total, în județul Neamț.

Sunt internați 245 de bolnavi cu Covid în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, dintre care în stare gravă sunt 7 pacienți în secția ATI, iar trei dintre ei sunt conectați la ventilatoare pentru a putea respira. Numărul celor care au decedat a ajuns la 77 de persoane. Ieri a decedat un pacient internat și care avea și alte boli cronice, un bărbat în vârstă de 78 de ani, care era confirmat Covid.

În ultima perioadă, majoritatea celor care sunt testați pozitiv la coronavirus fac forme medii de boală. Potrivit datelor furnizate de SJU Piatra-Neamț, astăzi erau 237 dintre pacienți cu forme medii de boală, ieri 239 dintre pacienți, iar pentru luni au fost raportați 240 de bolnavi. În schimb, în fiecare din aceste zile doar câte un pacient avea simptome ușoare.

Ca incidență a infectărilor cu coronavirus, județul Neamț se află astăzi tot pe locul 13 în țară. Rata este de 4,30 cazuri noi la mia de locuitori, potrivit raportării făcute de Institutul Național de Sănătate Publică. Până acum, 1.175 de persoane au fost externate din cele două spitale din județul Neamț.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *