AJF Neamţ îşi propune o Ligă a IV-a cu 14 echipe în sezonul 2020/2021

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Neamţ îşi propune o Ligă a IV-a cu 14 echipe în sezonul 2020/2021. Decizia a fost adoptată de Comitetul Executiv al AJF Neamţ în 22 iulie 2020, dar a fost anunţată astăzi, 11 august. Potrivit aceleaşi hotărâri va fi şi o serie de Liga a V-a, cu un număr neprecizat de formaţii.

“Vor retrograda echipele care se vor clasa pe locurile 13 și 14 în Liga 4, urmând a promova echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 din Liga 5. De asemenea, ocupanta locului 12 în Liga 4 și ocupanta locului 3 în Liga 5 vor juca un baraj de menținere/promovare în Liga 4, cu meciuri tur-retur”, se precizează într-un comunicat de presă.

Într-o perioadă plină de incertitudini, AJF Neamţ oferă trei date clare: înscrierile în campionat se fac până pe 28 august 2020 (“având în vedere evoluția pandemiei și regulile impuse de autorități, solicitanții sunt rugați la apeleze la planificări telefonice”), competiţia va debuta duminică, 6 septembrie, iar transferuri se pot realiza până pe 5 octombrie 2020.

În afară de problemele financiare – care au ţinut pe tuşă în sezonul 2019/2020 formaţii precum Cimentul Bicaz sau Arsenal Văleni – protocolul sanitar va constitui o piatră de încercare pentru majoritatea grupărilor din fotbalul amator nemţean. Cel mai probabil şi în toamnă va rămâne în vigoare obligativitatea testării COVID-19, iar condiţiile de organizare a partidelor sunt extrem de drastice. (M. CONSTANTINESCU)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.