BARAJ LIGA A III-A Primul examen pentru Bradu Borca contra Unirii Mirceşti

Bradu Borca dispută sâmbătă, 1 august, primul meci din miniturneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, în compania formaţiei ieşene Unirea Mirceşti. Partida va avea loc de la ora 17:30, la Vaslui, şi va fi transmisă live pe pagina de Facebook a echipei ieşene – AICI. Jucătorii ambelor formaţii au trecut cu bine de examenul testării RT-PCR COVID-19, astfel că meciul se poate disputa.

UNIREA MIRCEŞTI

Unirea Mirceşti a obţinut calificarea la baraj vineri, 17 iulie, când Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Iaşi a decis “îngheţarea campionatului 2019/2020, la Liga a IV-a, a V-a, copii şi juniori şi Cupa României, faza judeţeană, ediţia 2020/2021, fără promovări şi retrogradări”. Prin aceeaşi hotărâre, AJF Iaşi a stabilit că “echipa clasată pe primul loc la Liga a IV-a, Unirea Mirceşti, aflată la o diferenţă de 5 puncte faţă de locul 2, va reprezenta judeţul Iaşi la barajul de promovare pentru Liga a III-a”.

BRADU BORCA

La Neamţ, în schimb, a fost parcursă o întreagă telenovelă. După apariţia protocolului sanitar pentru fotbalul amator (15 iulie), AJF Neamţ a avut discuţii, pe 16 iulie, cu calificatele în sferturi şi, din câte s-a spus la acel moment, Victoria Horia, Moldova Cordun, Voinţa Valea Ursului, Voinţa Ion Creangă, Bravo Bodeşti şi Ozana Timişeşti ar fi anunţat că nu pot participa. În aceste condiţii, forul fotbalului nemţean a propus o finală Bradu Borca-Speranţa Răuceşti, singurele echipe cu certificate de identitate sportivă (CIS), care ar fi putut să şi participe la baraj, dar propunerea nu a fost agreată de formaţia de pe Valea Muntelui. Ulterior, în aceeaşi zi, Victoria Horia, lidera seriei romaşcane a Ligii a IV-a, a anunţat că va participa la o finală a campionatului judeţean şi AJF Neamţ a programat această partidă pe data de 26 iulie. Apoi, pe 22 iulie, AJF Neamţ a hotărât reprezentanta judeţului la barajul de promovare în Liga a III-a, după ce Victoria Horia a anunţat că “nu poate susţine meciul” din 26 iulie, deoarece “doar 4 jucători au dorit să efectueze testul RT-PCR pentru COVID-19”.

La baraj, Bradu Borca face parte din Grupa A, alături de Siretul Dolhasca (Suceava) şi Unirea Mirceşti (Iaşi). În Grupa B au fost desemnate formaţiile Viitorul Curiţa (Bacău), Sporting Juniorul Vaslui (Vaslui) şi Dante Botoşani (Botoşani), meciurile fiind programate la Paşcani. Bradu Borca va mai juca, pe 9 august, cu Siretul Dolhasca, în timp ce partida Siretul Dolhasca-Unirea Mirceşti se va disputa pe 5 august. Câştigătoarele miniturneelor vor promova în Liga a III-a, sezon 2020/2021, probabil în Seria I. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *