Bolnavii internați în Spitalul Județean primesc prânzul la ora 15.00

Sunt probleme, din nou, cu mâncarea pentru pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, după cum ne-a semnalat o cititoare, care are rude internate. Cel puțin masa de prânz, care ar trebui să fie servită la ora 13.00, ajunge în unele secții nu după jumătate de oră, sau o oră, având în vedere că sunt multe clădiri în curte. Ci ajunge în saloanele pacienților și pe la ora 15.00. Ceea ce înseamnă câteva ore de așteptare de la micul dejun, care este adus pe la ora 08.00. Așteptare grea, în condițiile în care mulți dintre bolnavi mănâncă doar din spital, fiindcă au rudele în carantină, acasă. Dacă ne gândim că acum, în spital, marea majoritate a pacienților sunt cei infectați cu noul coronavirus, hrana este o componentă importantă, pe lângă tratament. Mâncarea trebuie să fie nu doar consistentă, ca să ajute organismul să lupte cu boala, dar și caldă și adusă la timp. Ceea ce se întâmplă cu cina, care ajunge în saloane în jurul orei 17.00.

Am solicitat un punct de vedere din partea conducerii spitalului județean față de această situație și astăzi, 6 august, am primit răspunsul: „Întrucât modalitatea de distribuție a hranei este diferită, a crescut timpul necesar livrării alimentelor către pacient. Parte din personalul de la bucătărie lipsește temporar, din motive obiective”, ne-a declarat dr. Ștefan Gheorghincă, purtătorul de cuvânt al spitalului județean.

Astăzi, 6 august, sunt 225 de pacienți pozitivi la noul coronavirus internați, dintre care 218 au forme medii de boală. Aproape toate pavilioanele sunt ocupate, pentru că trebuie respectată și distanța între bolnavi, în saloane. În afară de cei confirmați infectați, mai sunt internați 48 de pacienți care așteptau rezultatele testelor.

Cristina Iordache

adolescenteen news

1 COMENTARIU

  1. Nice . Deci mânca si la trei si la cinci .
    Interesant program au facut eroii si eroinele noastre, dai omului micu dejun la opt, apoi il tii pana la trei rupt de foame, dar la cinci il scoți din greu năcaz, că il mai bubui cu o porție de mâncare la doua ore după ce a mancat iar .
    Si apoi din nou il tii hămesit ca pe lupu din pădure timp de cinspe ore, până a doua zi la opt .
    Ce face capu de bujetar nici naiba nu deslușește

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.