IȘJ Neamț: Ședința publică de repartizare la licee nu mai este publică 

Din cauza creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț a decis ca elevii să nu mai participe la ședința publică de repartizare la licee. „Având în vedere situația actuală de răspândire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov-2 și pentru prevenirea apariției de noi cazuri, repartizarea candidaților înscriși la etapa a II-a de admitere în învățământul liceal se va face în ședința Comisiei județene de admitere, fără prezența candidaților, respectându-se întocmai ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și opțiunile completate în cererea de înscriere la etapa a II-a, pe locurile libere existente la unitățile de învățământ din județul Neamț”, potrivit inspectorului școlar general adjunct Genoveva Irimia. Rezultatele repartiției vor fi publicate luni, 3 august, pe site-ul și la avizierul IȘJ Neamț și pe site-ul admiterii.

Sunt 20 de absolvenți de gimnaziu care nu au prins loc la licee în prima etapă de repartizare computerizată și care s-au înscris în a doua etapă. Elevii au medii de admitere cuprinse între 4,65 și 8,58 și au putut alege între cele câteva licee care mai au locuri libere. Mare parte din cele 177 de locuri rămase libere au fost la liceele vocaționale sportive și teologice din județ, dar mai sunt câteva locuri și la liceele teoretice și tehnologice  .

Repartizarea în a doua etapă se face de comisia județeană, inclusiv pentru elevii care nu au susținut Evaluarea Națională. Aceștia vor fi repartizați în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a gimnaziului, după elevii care au susținut Evaluarea Națională. În învățământul profesional și dual sunt 496 de locuri încă neocupate.

C.I.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *