SMURD Piatra-Neamț a intrat în carantină, un paramedic are Covid 19

Un paramedic care lucrează la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț s-a îmbolnăvit și este internat în secția de reanimare a Spitalului Județean de Urgență. În această dimineață (1 august) a venit și rezultatul testului care a confirmat că bărbatul este infectat cu noul tip de coronavirus.

DSP desfășoară o anchetă epidemiologică, iar cei 10 colegi care au fost de tură în ultimele 14 zile cu paramedicul infectat sunt carantinați acasă. În acest week-end vom desfășura activitatea doar cu o singură ambulanță SMURD EPA”, ne-a declarat slt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Paramedicul care s-a îmbolnăvit are 42 de ani și nicio altă problemă de sănătate. Starea lui s-a degradat brusc, a fost transferat la reanimare, dar acum are șanse să se vindece. Răspunde la tratament și, deocamdată, saturația de oxigen este mulțumitoare.

De la debutul pandemiei, conducerea ISU Neamț a luat măsuri stricte pentru a proteja personalul. Ambulanțele SMURD au fost mutate la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu și sunt dezinfectate zilnic. Tot zilnic se măsoară temperatura tuturor angajaților înainte de a intra în unitate și se face dezinfecția spațiilor cu nebulizatorul. Și cu toate acestea a apărut primul caz de infectare cu Covid 19.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *