Mijloacele de transport în comun și mănăstirile din zona Târgu Neamț – zone de risc Covid

Din analizele făcute de reprezentanții instituțiilor implicate în activitățile pentru combaterea răspândirii bolilor, a rezultat că zonele de risc în acest moment sunt mijloacele de transport în comun, inclusiv stațiile de microbuz unde oamenii nu respectă regulile de distanțare, și bisericile și mănăstirile din zona Târgu Neamț. Începând de astăzi, polițiștii fac controale în piețe, târguri și oboare, iar de mâine cel mai probabil vor lua în vizor și lăcașurile de cult, mai ales cele care au anunțat că organizează hramuri și agape frățești.

”Recomandarea mea pentru cetățeni este să fie alături de noi în aceste acțiuni, pe care nu le facem cu exces de zel”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful IPJ Neamț. ”Suntem puși aici să aplicăm legea. Este adevărat că legea prevede sancțiuni pentru persoanele care nu respectă distanțarea socială și nu poartă măști în spațiile publice, cu amendă între 500 și 2.500 de lei. Nu este scopul nostru să sancționăm, ci să acționăm pentru conștientizarea cetățenilor. Le-am cerut colegilor mei ca din măștile pe care le avem noi să ofere persoanelor care nu au. Problemele vin din alt punct de vedere: nu putem fi peste tot în același timp. Din analizele pe care le efectuăm atât noi, cât și Direcția de Sănătate Publică rezultă că pericolul acum, astăzi, vine de la mijloacele de transport în comun, efectiv în interiorul lor, dar și în stațiile de microbuz și autobuz, cât și în bisericile și mănăstirile din zona Târgu Neamț acolo unde este un aflux foarte mare de oameni, în special la sfârșit de săptămână și nu se respectă niște minime norme. Mâine, 6 august, este o sărbătoare foarte mare și sunt anunțate hramuri și agape frățești la mai multe lăcașuri de cult. Nu vreau s-o consider o provocare, dar dacă legiuitorul, DSP, DSV, Prefectura, alte instituții spun că nu este voie, să mediatizezi organizarea de hramuri și agape e o invitație pentru noi de a merge acolo să aplicăm sancțiuni”.

C.M.

One comment

  • vali

    august 5, 2020 at 5:37 pm

    Situatia este scapata de sub control. Nu stiu cum se va termina , dar nu bine. Sa “multumim” curtii constitutionale si avocatului poporului ca ne-a adus in starea asta ca natiune. Indivizii merita puscaria !

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *