NU ȘTII SĂ MERGI PE TOCURI, DAR VREI SĂ PARI MAI ÎNALTĂ? Află ce truc poți folosi pentru a-ți spori feminitatea

Pantofii cu toc, atât de îndrăgiți de multe dintre femei, armă esențială de seducție, dar și dușman veritabil al picioarelor neexperimentate, reprezintă un articol nelipsit din orice garderobă. Chiar dacă au fost concepuți inițial pentru războinici, ca să-și mențină mai bine poziția în timp ce călăreau, sau mai târziu au fost folosiți de grecii antici pentru a indica statutul social, aceste încălțări au devenit treptat un simbol absolut al feminității, pe care multe doamne și domnișoare tânjesc să-l poarte.

De ce poartă femeile pantofi cu toc?

Tocurile fac mersul mai atractiv – atunci când o femeie poartă tocuri, pașii sunt mai fini, șoldurile se ondulează, iar postura este dreaptă, ceea ce se traduce în atracție pentru sexul opus.

Tocurile te fac mai înaltă – este adevărat că prin purtarea tocurilor vei crește în înălțime câțiva centimetri, ceea ce poate fi de un real ajutor dacă ai o statură minionă.

Tocurile îți dau încredere – prin purtarea tocurilor, postura corpului se modifică, spatele se îndreaptă, însă dincolo de modificările pe care le produce fizic, încrederea vine din simbolistica tocurilor ce a dăinuit peste ani și exprimă supremația clasei aristocratice. Tocurile erau doar pentru cei aleși, iar cine alege acum să îi poarte demonstrează putere și cere respect.

Efectele tocurilor asupra corpului

Dureri de spate – pentru că poziția șoldurilor se modifică, articulațiile se încordează și determină dureri mari de spate, atunci când porți tocuri mult timp.

Dureri de genunchi – pentru că mușchii gambelor se încordează mult mai mult decât la mersul clasic, se pune o presiune mare pe ligamentele genunchilor, ceea ce poate duce la dureri mari.

Deformarea degetelor – mersul pe tocuri implică o presiune mai scăzută pe călcâi, însă una mult mai mare pe degetele de la picioare. Cu timpul, oasele se deformează sub acțiunea greutății corpului, formând acele bonturi dureroase.

Deformarea mersului – purtarea îndelungată a tocurilor afectează mușchii picioarelor, ceea ce va influența direct poziția corpului în timpul mersului.

Accidentele –  atunci când porți tocuri, ești mult mai predispusă la căzături sau la entorse ale gleznelor. Cu cât este mai mare, cu atât stabilitatea corpului are de suferit și poți cădea.

Ce alternative poți avea pentru tocuri?

Fie că îți dorești să înveți să mergi pe tocuri, fie vrei să scapi de ele și să adopți o pereche de încălțăminte fără aceste riscuri, există o variantă care satisface ambele nevoi: sandalele cu platformă.

Prin design-ul tălpii, acest tip de încălțăminte oferă o stabilitate mai mare piciorului, mai ales dacă alegi un model care are închidere pe gleznă. Dacă ești în căutarea unui anumit model, poți comanda de aici, unde vei găsi o mare diversitate în ceea ce privește mărimea platformei. 

Dacă ești la început și îți dorești să înveți să mergi pe tocuri, poți alege o platformă de 5 cm. și poți crește mărimea treptat. 

La polul opus, dacă dorești să înlocuiești perechea ta de stiletto de 10 cm, poți opta pentru o platformă cu aceeasi înălțime și, astfel, vei avea toate beneficiile pantofilor cu toc, dar cu o sănătate mult mai bună a picioarelor.

În concluzie, pantofii cu toc sunt cu adevărat un simbol al feminității la care nimeni nu își dorește neapărat să renunțe, însă cea mai de preț rămâne sănătatea picioarelor, pe care o poți proteja alegând încălțămintea cu platformă.

 

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.