Oficial: din 5 august, purtarea măștii devine obligatorie în Neamț în spațiile aglomerate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Neamț a adopatat astăzi o hotărâre prin care se instituie obligativitatea purtării măștii în județul Neamț în zone aglomerate. Totul este explicat destul de clar în respectiva hotărâre.

Art. 1. (1) Începând cu data de 05 august 2020, orele 06:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe raza judeţului Neamţ, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spaţiile aglomerate în aer liber, şi anume:

  1. a) pieţe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent);
  2. b) la oficierea oricărui tip de eveniment;
  3. c) muzee şi alte obiective turistice;
  4. d) lăcaşuri de cult turistice şi ecumenice.

(2) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Art. 2. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute la alin. (1) se urmăreşte de către structurile Ministerului Afacerilor Interne şi de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ.

Art. 3. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, unităților administrativ teritoriale din județul Neamț, serviciilor publice deconcentrate, Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei Iaşi, Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, protopopiatelor,  precum și către mass-media.

PREŞEDINTE,

PREFECT George LAZĂR

alegeri locale psd

3 COMENTARII

  1. Prin ambiguitatea formulării prevăd o cale excelenta împotriva plictiselii in scurt timp.
    Ca si pe vremea starii de urgență, cand ba unii cereau ora, altii voiau scris albastru pe alb pentru ca virgulă chipurile pe telefon nu era valabil, ba nu aveai voie sa plimbi matza, era o veselie de numa numa.
    Bine, unii mereau la sparanghel sub pază si protecție mecanizată, asta e altă poveste insa, dar a fost bine per ansamblu, neamțul a avut pe masă asigurată leguminoasa, si asta nu e putin lucru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.