Prefectul George Lazăr a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului de Roman!

20200803_173859_CCF_000203
După un timp destul de mare de așteptare, prefectul de Neamț a dat ordinul prin care Lulian Micu, primarul liberal al municipiului Roman, este eliberat din funcția de primar. Reamintim că Lucian Micu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție încă din luna aprilie. La baza ordinului emis de George Lazăr stă, pe lângă sentința amintită, un document de la Autoritatea Națională Permanentă, unde se precizează că toți cei care au fost declarați incompatibili sau în conflict de interese sunt decăzuți din dreptul de a ocupa funcții publice eligibile.

Ordinul de prefect poate fi atacat în termen de 10 zile de către Iulian Micu. Aproape sigur, de acum încolo, va urma o nouă telenovelă, cea a candidaturii acestuia la alegerile din septembrie. Cu contestații, termene și probabil mult scandal.

Pentru George Lazăr, fost fruntaș liberal, romașcan de origine, emiterea acestui ordin reprezintă un examen administrativ. În preziua alegerilor locale, decizia prefectului va avea efecte greu de anticipat în privința viitorului primar de Roman. (V.B.)

reclama psd

1 COMENTARIU

  1. Dl. Prefect trebuie sa verifice de ce nu s-a aplicat legea si cu primarul de la Borlesti.Cacealmaua lui Soroceanu , pe atunci prefect trebuie anulata .Si Puica a fost declarat incompatibil de ANI si insusit de Curtea de Apel Bcau si INALTA CURTE.Autoritatea Electorala se face ca nu vede.Arsenie la mentinut la candidatura, fiindca are interes cu Ginel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.