Știre actualizată. ANI spune că Lucian Micu are interdicție de a ocupa o funcție publică până în 2023!

Lansarea candidaturii lui Lucian Micu din partea ”Alianței pentru modernizarea Neamțului 2020”– titulatura sub care PSD-ul merge în alegerile locale, a transmis un val de entuziasm în rândul staff-ului social-democraților. După ce a trecut valul, au început discuțiile și îngrijorările, din cauza statutului neclar al proaspătului candidat. Declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, Lucian Micu apare pe site-ul oficial ai instituției la secțiunea ”Interdicții”. Imaginea preluată de pe site spune că el are interdicție de a ocupa funcții publice până în anul 2023! Ceea ce ar însemna că degeaba ar participa la alegerile din acest an!

Dacă ceea ce spune ANI va rămâne valabil și după ce  candidatură a lui Micu va fi mai mult ca sigur contestată, PSD-ul și aliații vor avea o problemă destul de greu de surmontat și de găsit un candidat pe care oricum nu-l aveau (pregătit).

Bătălia se va da în mod sigur pe tărâm juridic, dar este important, ca reper privind o posibilă decizie, că ANI  stabilit clar perioada de  interdicție pentru Lucian Micu. Ceea ce înseamnă că telenovela candidaturii acestuia este abia la început. (V.B.)

Actulizare: În anul 2017, organizația PSD Roman, președintele Dan Manoliu, era îngrijorată că Lucian Micu va genera cheltuieli cu o nouă rundă de alegeri, fiind declarat incompatibil.

Comunicat de presa – Organizatia PSD Roman
Data 18.05.2017

Domnule candidat Micu Lucian, consideram ca romascanii merita sa stie de ce nu prezentati cu sinceritate situatia dumneavoastra juridica in privinta incompatibilitatii semnalata de ANI .

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a viceprimarului municipiului Roman, MICU LUCIAN OVIDIU.

CREDETI CA ROMASCANII MERITA SA-SI ASUME UN ASEMENEA RISC ?

Conform unui comunicatului ANI, MICU LUCIAN OVIDIU se află în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și k) din Legea nr. 161/2003.

Dan Manoliu: Domnule Lucian Micu, cum va puteti asuma riscul demiterii dvs. si reorganizarii alegerilor tot pe banii si timpul romascanilor ?

Să presupunem că romașcanii îl vor alege, în 11 iunie, primar pe Micu Lucian. Procesul acestuia cu ANI va continua, ultimul cuvânt de spus, așa cum precizam mai sus, urmând să-l aibă magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În cazul în care primarul interimar Micu Lucian va pierde procesul, prefectul va fi obligat să emită ordinul de încetare a mandatului primarului Municipiului Romanului înainte de termen.
Dacă se va întâmpla așa, funcția va fi vacantată si in cel mai scurt timp vor trebui organizate alegeri parțiale. Ar fi o cruntă lovitură pentru romașcani, aceștia urmând să fie chemați pentru a treia oară la vot într-un interval de doi ani, pentru a-și alege primarul. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că alegerile parțiale înseamnă bani, mulți bani, de la bugetul de stat.

Presedinte PSD Roman
Senator Dan Manoliu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *