Acuzaţii la Grumăzeşti: Funcţionari din primărie schimbați din secţiile de vot deoarece au rude printre candidaţi

Gheorghe Apetrei, candidatul PNL de la  Grumăzeşti, a semnalat probleme  în unele secţii de votare din comună. El a constatat că sunt angajaţi ai primăriei din secţiile de votare, care reprezintă ALDE și care au rude apropiate (copii şi părinţi) candidaţi la aceste alegeri locale.

“Angajaţi ai primăriei sunt membri în secţiile de votare cu soţii, copiii sau părinţii candidaţi. În trei dintre secţiile de votare din comună sunt astfel de cazuri. Am contestat deja, şi verbal şi scris, dar mi s-a spus că nu se poate face nimic, pentru că rămân fără reprezentanţi. Am sunat şi la Prefectură şi au zis că nu au ce face, că trebuia să fac contestaţia mai de mult, nu acum. Cum ar veni, copilul din secţia de votare veghează la alegerea tatălui lui. Partidul ALDE Grumăzeşti este făcut de primarul Matasă, un partid iepuraş. Oare angajaţii primăriei nu cunosc legea electorală?”, a declarat Apetrei.

El a oferit şi numele şi legăturile de rudenie dintre membrii comisiei de votare şi candidaţii din comună. Marina Huian, funcţionar public al primăriei, o are candidată pe mama sa, Maria Tău. Între timp, doamna Huian a sunat la redacție să ne anunțe că s-a retras din secția de votare, după ce a fost constatată situația. Florentina Alui Gheorghe, membru în secția 300 Grumăzești, are soţul, iar Butnariu Violeta, funcţionar în primărie, membră și ea într-o secție de votare, are soţul şi socrul candidaţi.

Actualizare. Doamna Butnariu a ținut să precizeze că a făcut o cerere de retragere și că astăzi, 27 septembrie, la ore bune după ce a început procesul de votare, Biroul electoral de circumscripție a dat o hotărîre prin care a admis cererea ALDE de înlocuire a reprezentaților săi din secții.

 

A cui este vina, nu mai are nici un fel de importanță, dar niște oameni care trebuiau să se supună unui ordin al șefului ierarhic superior, au fost puși într-o situație jenantă.

(C.T STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *