Covid-ul afectează alte trei secții ale Spitalului Municipal Roman

Mai multe cadre medicale din trei secții ale Spitalului Municipal de Urgență Roman sunt confirmate Covid. Este afectat personal din secția Oncologie, Neurologie și Obstetrică-Ginecologie, după ce acum două săptămâni au fost confirmate 10 cadre medicale din secția Chirurgie. Deocamdată, niciun pacient din ultimele trei secții nu are test pozitiv. Ancheta epidemiologică în curs va elucida cum și de unde a pornit valul de îmbolnăviri, dacă la serviciu sunt respectate circuitele, îmbrăcarea și dezbrăcarea corecte a echipamentului de protecție și programul de dezinfecție.

Ultimele cazuri noi au apărut după cele din secția Chirurgie, unde au avut teste pozitiv 6 asistente medicale și 4 infirmiere, dar și 4 pacienți. Conducerea spitalului a decis, la recomandarea medicului epidemiolog, izolarea Chirurgiei și refacerea circuitelor și internarea pacienților noi și negativi la coronavirus în secția Recuperare medicală.
În ultimele 14 zile, în municipiul Roman au apărut cele mai multe cazuri noi de infectare, 175 de persoane fiind confirmate Covid, potrivit DSP Neamț. La oarece distanță este municipiul Piatra-Neamț, cu 109 cazuri noi.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.