Dragoș Chitic vrea să fie primar până în ziua alegerilor! A atacat în instanță ordinul prefectului prin care a fost demis

Dragoș Chitic vrea să-și recapete funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț înainte de alegeri, sens în care a atacat în instanță ordinul prin care prefectul George Lazăr a dispus încetarea mandatului său. Fostul primar a deschis două acțiuni la Tribunalul Neamț, una de suspendare a ordinului prin care a fost demis practic, și alta de anulare a aceluiași ordin.

Interpretarea mea este că ordinul nu e corect din punct de vedere legal, iar instanța va decide. Pentru suspendare, în mod normal, ar trebui să se judece cu celeritate, săptămâna viitoare, iar pentru anulare , în 30 de zile, trebuie să se stabilească primul termen de judecată”, ne-a declarat Dragoș Chitic.

Ordinul de încetare a mandatului primarului de Piatra-Neamț a fost emis de prefect în ziua de 15 septembrie, motivat de faptul că Dragoș Chitic a părăsit Partidul Național Liberal, pe listele căruia a fost ales, și a plecat la Partidul Mișcarea Populară, înainte de încheierea actualului mandat.

Despre procesele deschise în instanță, prefectul George Lazăr are o opinie detașată: ”E un demers juridic pe care are dreptul să-l facă, are termen de 10 zile să solicite anularea, respectiv anularea ordinului emis de prefect, dar până când judecă instanța, efectele ordinului emis de către mine rămân valabile. Să-i ajute Dumnezeu!”.

Acțiuni similare au deschis și Ion Rotaru, fostul primar de Alexandru cel Bun, Emil Prisecaru, fostul primar de Bahna, Mihai Cazamir – Boghicea și Marinel Barna, fostul primar de Bodești.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *