”Neamțul, ținutul tezaur. Monografie”- lansare la Târgul de carte ”Libris”. Video

Sâmbătă, 19 septembrie, seara, de la ora 19.00, după ce aceia care populează de obicei cortul dedicat lansărilor au părăsit scena, ”Asociația profesorile de istorie” (președinte prof. Cristiana Șoimaru), în calitate de editor, a lansat monografia ”Neamțul, ținutul tezaur”, apărută la editura ”Cetatea Doamnei”, sub coordonarea prof. dr. Daniel Dieaconu, prof. drd. Elena Preda și lector universitar dr. Iulian Săndulache.

Proiectul, inițiat de asociația amintită, a beneficiat și de contribuția unor reputați cercetători ai Facultății de Geografie a Universității din București, tocmai pentru a pune în adevărata sa valoare ținutul Neamțului.

O carte binevenită, utilă și necesară care ”a încercat să respecte canoanele științifice, dar în același timp să fie accesibilă și cititorului nespecialist”, după cum mărturisesc autorii. Un instrument de lucru care nu ar trebui să lipsească din nici o școală, din nici o instituție care pretinde că reprezintă județul Neamț, dar nici din bibliotecile personale. Este un fel de carte de vizită pe care o putem înmâna prietenilor sau turiștilor.

Mai trebui menționat că nu a fost o lucrare ușor de realizat, datorită cantității imense de informații, a numărului mare de oameni prinși în proiect și a nevoii de sintetizare, prin efortul făcut pentru a menține echilibrul între ”povestea Neamțului”, ca lectură atractivă și rigurozitatea istoricului. (V.B.)

Târgul de carte Libris este organizat de camera de Comeț și Industrie Neamț.

One comment

  • Emilian Barbu

    septembrie 20, 2020 at 7:36 pm

    Ce inseamna tinut tezar?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *