Focar cu 11 bătrâni infectați COVID-19 la un centru privat din Alexandru cel Bun

Ultimele testări efectuate după regulile medicale au scos la iveală un nou focar de COVID-19 în județul Neamț. Din datele furnizate de Prefectura Neamț, sunt 12 persoane cu rezultat pozitiv la coronavirus, dintre care 11 sunt beneficiari din Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Sfântul Ștefan” din comuna Alexandru cel Bun.
Focarul a izbucnit la sfârșitul lunii august și în centru s-au luat măsuri de dezinfecție. Centrul privat tocmai a fost licențiat, în data de 3 august 2020, de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Până astăzi, 1 septembrie, sunt cinci focare de boală în județul Neamț cu 61 de persoane pozitive în Roman (34 de cazuri la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă), în comuna Alexandru cel Bun (12 cazuri), în comuna Poiana Teiului (7 cazuri la primărie), Piatra Neamț (5 cazuri) și comuna Ceahlău (3 cazuri).

Rata de infectare în județul Neamț este de 0,56 cazuri la mia de locuitori, conform datelor furnizate de Prefectura Neamț. Incidența în comunitate este unul din indicatorii pe baza căruia autoritățile sanitare decid redeschiderea sau restrângerea activităților în spații publice închise: restaurante, teatre, cinematografe, școli. Singura localitate din Neamț care are peste pragul critic de 1,5 cazuri la mia de locuitori este comuna Bodești.
C.I.