Galerie FOTO: Inaugurarea axialului, asfaltat în timp record

Modernizarea axialului, drumul județean care leagă Stațiunea Durău și toată Valea Muntelui de restul județului Neamț, s-a încheiat cu inaugurarea investiției, în după-amiaza de 24 septembrie. Porțiunea respectivă din DJ 155F a fost reabilitat și recepționat de Consiliul Județean Neamț.

Momentul inaugurării a adunat la intrarea în Parcul Național Ceahlău, din Izvoru Muntelui, în jur de 50 de oficialități din partea finanțatorului – Consiliul Județean Neamț, a beneficiarilor – fermieri și primari de pe Valea Muntelui și a salvamontiștilor. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de patru preoți veniți de la schitul din Stănile și din comuna Ceahlău, care s-au rugat pentru siguranța participanților la trafic și pentru bunăstarea zonei.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, secondat de vicepreședinții Ion Asaftei și Laurențiu Dulamă și de Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț, a tăiat panglica împreună cu un reprezentant al asocierii de 8 firme care a realizat proiectul.

Ionel Arsene: „Este o zi specială, cea mai fericită pentru mine, din cei patru ani ca om de administrație și ca președinte al Consiliului Județean. Am reușit după 20 și ceva de ani să redeschid acest drum județean extrem de important pentru locuitorii de pe Valea Muntelui, de pe Valea Bistriței, pentru toți nemțenii. Este un moment special și pentru colegii mei din CJ fără de care nu puteam să fac această investiție, fără truda lor, fără proiectant – prezent aici – și-i mulțumesc, fără Doru Conachi, directorul meu de Investiții și fără ceilalți colegi, fără consilierii județeni, fără vicepreședinții CJ – Ion Asaftei și Laurențiu Dulamă, fără toți cei care ați pus umărul și ați trudit la această investiție, fără domnul primar Neculai Sălăgean care mi-a dat tot suportul ca aici să reușim într-un timp extrem de scurt să facem această investiție. Termenul era de 24 de luni și am reușit să-l facem în mai puțin de 8 luni. Asta trebuie să vadă românii: aici la Neamț suntem o mare familie, oameni de cuvânt și niciodată nu vom veni în fața oamenilor să promitem lucruri pe care nu le putem duce la bun sfârșit”.

Nicolae Sălăgean, primar de Bicaz: „A fost posibil acest lucru datorită eforturilor supraomenești pe care domnul președinte Ionel Arsene le-a făcut și a muncii depuse de proiectant, a constructorului. Astăzi, iată, cu o mică porțiune care va necesita lucrări de amploare, drumul ne permite să realizăm într-un timp foarte scurt legătura dintre orașul Bicaz și Stațiunea Durău, investiție care va revigora întreaga activitate, inclusiv turismul montan și turismul la stâne”.

Ion Asaftei, vicepreședinte CJ: „Nu pot să spun decât: „Asta-i pohta ce-am pohtit!”. Țin să-i mulțumesc public domnului președinte Ionel Arsene pentru capacitatea de care a dat dovadă, pentru colaborarea frumoasă și pentru implicarea sa extraordinară în sprijinul tuturor, în sprijinul nemțenilor. Chiar dacă au fost anumite deranjamente la București, aici, la Neamț, noi, ALDE și PSD am ținut steagul unității și am mers înainte, spre binele comunității”.

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor: „Aici vorbesc faptele: stăm pe asfalt! Când vrei să implementezi un proiect, nu există nici o limită. Acest proiect reprezintă o legătură rutieră strategică. Așa se dezvoltă Durăul! Dacă n-avem infrastructură, nu putem dezvolta turismul. Județul Neamț are un potențial colosal să se dezvolte și acel motor se numește infrastructură. Tocmai de aceea am și investit, împreună cu domnul președinte Ionel Arsene, pe drumurile naționale, sume pe care acest județ le merita ca să-și expună întreg potențialul”. 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *