Locuiești în Piatra Neamț și vrei să îți duci bebelușul la creșă în această toamnă? Află AICI cum ar trebui să te pregătești!

Pentru nicio mamă nu este ușor să se despartă de copilul ei, însă, când nu are de ales și nici bunici prin preajmă, creșa rămâne cea mai bună variantă pentru bebe. Perioada aceasta le-a pus la încercare pe multe femei, care, pur și simplu, nu au mai știut cum să gestioneze situația în care cei mici ba stăteau acasă, ba mergeau la grădiniță.

Multe stabilimente au reguli destul de stricte, ceea ce îi ajută pe părinți să își știe copiii în siguranță, iar dacă în această toamna te pregătești să îl duci pe cel mic la creșă în Piatra Neamț, aici vei găsi câteva sfaturi utile despre cum să îl pregătești pe bebe pentru această schimbare.

Iată cum te pregătești pentru primele zile de creșă ale celui mic!

1. Caută informații despre creșa pe care ai ales-o

Pentru liniștea ta, cel mai bine este să te documentezi temeinic despre creșa aleasă. În Piatra Neamț găsești atât stabilimente de stat, cât și private, așadar, din acest punct de vedere, ai de unde alege. Fie că mergi pe recomandările prietenilor sau rudelor, fie că alegi un loc apropiat de casă, tot trebuie să te informezi înainte.

2. Du-l pe bebe câteva zile de probă la creșă

Odată alegerea făcută, cea mai bună soluție pentru a te asigura că cel mic se va acomoda la creșă este să îl duci câteva zile de probă. Copiii reacționează foarte bine în prezența celor de vârste apropiate lor, așadar sunt șanse mari să îi placă să meargă acolo, însă cel mai bine este să îți iei această măsură de precauție.

În ceea ce privește băgăjelul, anul acesta nu poți să-i pui prea multe, însă, pentru strictul necesar te poți orienta către magazinul Babyneeds pentru jucării sau pentru diverse articole de siguranță, în măsura în care conducerea creșei le acceptă.

3. Ia-ți câteva zile libere pentru a fi alături de cel mic 

Dacă ai optat pentru o creșă de stat, în Piatra Neamț acestea s-au deschis încă din luna iulie, așa că ai de unde alege, însă trebuie să fii atentă la câteva aspecte, cum ar fi primele zile de acomodare.

Primele zile la creșă sunt destul de dificile, mai ales pentru cel mic, așa că nu ar strica să îți iei liber pentru a vedea cum se acomodează, mai ales că alternativa de a pleca de la serviciu în timpul programului nu este agreată de orice angajator. În acest fel, vei putea merge să îl iei.

4. Vorbește-i celui mic despre creșă

Deși este mic, îi poți povesti puiului tău ce înseamnă mersul la creșă, mai ales că sigur ai fost cu el în parc, unde s-a jucat cu copiii. Așadar, nu îi subestima puterea de înțelegere și asigură-l că totul va fi bine.

Mersul la creșă poate fi o experiență nouă și plăcută pentru cel mic dacă îl pregătești cum știi tu mai bine, iar odată acomodat, vei vedea că nu va mai vrea să plece din locul în care și-a făcut prieteni.

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.