Nou focar în Roman și încă două decese în rândul bolnavilor cu coronavirus

Trei tineri din Complexul de servicii „Familia Mea” din municipiul Roman au rezultate pozitive la coronavirus și de astăzi, 25 septembrie, aici este declarat focar. Rezidenții și angajații centrului au fost testați zilele acestea, conform protocolului epidemiologic. Până acum, doar în rândul beneficiarilor au fost depistate cazuri de infectare, tinerii fiind fără simptome.

Este ultimul focar din Roman depistat în luna septembrie. Creșterea numărului de infectări în localitate a fost cauzată, în bună parte, și de celelalte două focare: cel din secția Chirurgie a Spitalului Municipal de Urgență Roman, unde au fost confirmați pozitivi 7 asistente medicale, 4 infirmiere și 4 pacienți, dar și cel de la Centrul pentru persoane cu handicap, unde au avut teste pozitive 58 de persoane, dintre care 43 sunt bolnavii centrului.

După ce în ultimele 14 zile municipiul Roman a condus în top, ajungând recent la o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori, acum rata de infectare este în jurul a 2,5 cazuri la mia de locuitori, potrivit surselor noastre.

De ieri și până astăzi s-au mai înregistrat două decese în rândul pacienților internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Este vorba de două femei, una în vârstă de 73 de ani și cealaltă de 90 de ani, confirmate cu coronavirus și având și alte boli. Numărul total de decese a ajuns la 111 pacienți, toți fiind în evidență și cu alte afecțiuni.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.