Răsturnare de situație în câteva localități din Neamț, cu două zile înainte de începerea școlii

Sunt 10 localități care înregistrează o incidență a îmbolnăvirilor cu coronavirus care depășește un caz la mia de locuitori, față de 6 câte erau săptămâna trecută. Din situația întocmită de Direcția de Sănătate Publică Neamț, vineri, în 11 septembrie, reiese că în Roman, Bicaz, Dămuc, Războieni și Trifești a crescut numărul celor confirmați pozitiv, săptămâna aceasta.

Depășirea pragului de un caz la mia de locuitori determină școlile să treacă din scenariul verde, decis în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț pe 9 septembrie, la scenariul galben începând cu 14 septembrie. În orașul Bicaz s-a aprobat scenariul galben doar pentru Liceul „Carol I” și Clubul copiilor. Restul unităților de învățământ urmau să înceapă anul școlar în scenariul verde, cu prezența fizică a preșcolarilor și elevilor.

În comunele Dămuc, Poiana Teiului și Războieni era aprobat scenariul galben, dar în comuna Trifești școlile erau în scenariul verde. Pe de altă parte, localitățile Dobreni, Păstrăveni și Tașca au, în prezent, sub un caz la mia de locuitori și asta face ca scenariul verde să fie aplicabil în școli. Cum, însă, între timp nu s-a mai întrunit CJSU Neamț, rămân valabile cele stabilite în hotărârea din 9 septembrie.

C.I.

Prezentăm integral raportul DSP Neamț din 11 septembrie:

dsp virus comunicat de presa 11.09.2020

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *