Sancțiuni disciplinare pentru 4 polițiști de la Roznov

Ancheta internă de la Poliția Roznov s-a încheiat cu mustrări scrise pentru șeful structurii Ionuț Matache și pentru 3 dintre subordonații săi. Sancțiunile disciplinare au fost dispuse pentru modul în care polițiștii au gestionat o sesizare, depusă după ce un adolescent de 16 ani a fost lovit și agresat sexual în plină stradă, incident relatat de Mesagerul de Neamț aici. Pe parcursul cercetării disciplinare s-a stabilit că, de fapt, reclamantul a precizat expres că nu dorește deschiderea unui dosar penal în cauză, ci doar ”atenționarea” agresorului – Mădălin Aursului -, care mai fusese implicat în conflicte și avea o anumită faimă în localitate. De asemenea, reclamantul nu a spus nimic despre agresiunea sexuală, ci doar despre lovire, în schimb a înțeles să se ”răzbune” pe agresor postând un filmuleț pe Facebook, chiar dacă în imagini apărea un minor batjocorit. Consecințele au fost că DIICOT, dar și Poliția Neamț s-au autosesizat. În aceeași seară IPJ a comunicat: ”În referire la afirmația potrivit căreia polițiștii ar fi fost sesizați privitor la aceste aspecte, facem precizarea că niciun polițist din cadrul Poliției orașului Roznov nu a fost sesizat direct sau prin Serviciul Unic 112 cu privire la această faptă”.

Dacă polițistul care a discutat cu reclamantul ar fi făcut minime verificări, încă din seara de 24 mai, când s-a produs agresiunea, înainte ca filmulețul să fie postat pe rețeaua de socializare, ar fi văzut cum stau de fapt lucrurile și și-ar fi dat seama că ar fi trebuit deschis imediat dosar penal. Pentru această ”scăpare” s-au și aplicat sancțiunile disciplinare care, chiar dacă nu par mare lucru, au drept consecințe, printre altele, imposibilitatea participării la concursuri și a avansării în grad.

Cât privește agresorul, el este și acum arestat, deși a contestat, de fiecare dată prelungirea măsurii preventive, și urmează să fie trimis în judecată pentru infracțiunile comise.

C.M.

2 COMENTARII

  1. Poate se interesează cineva si de vanatoarea de permise de la trecerile de pietoni…..in intersectie nu mai vezi niciun echipaj,toti sunt la vanatoare de permise: la Poștă,acolo le place mult,la Altex,la Lidl. Siguranta rutiera nu înseamnă doar treceri de pietoni domnilor milițieni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.