Colegiul „Petru Rareș” intră în scenariul roșu Covid. Rată de 2,9 în Piatra-Neamț

Prima școală cu 3 elevi confirmați COVID, din clase diferite este Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț. De astăzi, 22 octombrie, toți elevii stau acasă și învață online pentru următoarele două săptămâni. „În afară de o profesoară care a fost infectată și s-au suspendat cursurile fizice la cele zece clase la care a predat, de aseară a mai apărut o situație. Sunt trei elevi de la clase diferite care au fost confirmați pozitivi și în consiliul de administrație s-a decis suspendarea cursurilor, de aseară. A fost anunțată și Direcția de Sănătate Publică, urmează aprobarea în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Este a 8-a școală din județul Neamț care trece în scenariul roșu”, a declarat Mihai Obreja, inspectorul școlar general.

Pentru „Petru Rareș” intrarea exclusiv online nu este o problemă, cel puțin din punct de vedere tehnic: „Avem tot ce ne trebuie, profesorii care nu dispun de echipamente performante acasă vin și predau de la școală. Măsura suspendării cursurilor pentru două săptămâni este cea adecvată, pentru că noi, ca școală trebuie să oferim siguranță. Copiii care au fost confirmați infectați au cazuri pozitive în familie, deci trebuie să înțelegem cu toții că este necesar să ne protejăm. Inclusiv colegii noștri profesori, fiindcă dacă vor fi tot mai multe cazuri, nu știu cine va mai preda”, a declarat prof. Dan Oniciuc, directorul colegiului.

Dacă pentru „Petru Rareș” dotările tehnice nu sunt o problemă, rămâne de rezolvat situația elevilor navetiști, nu puțini, care învață în școlile din Piatra-Neamț. În condițiile în care astăzi rata de infectare comunitară încă este 2,9, devine evident că cel mai probabil de mâine-poimâine se va decide scenariul roșu pentru tot municipiul Piatra-Neamț. Elevii navetiști vor trebui să se întoarcă acasă, unde nu toți au de pe ce să învețe online, sau semnalul în unele zone este slab ori nu există.
C.I.

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.