DSP Zalău controlează Spitalul Județean Neamț

O echipă de control de la Direcția de Sănătate Publică Zalău a luat la pas secțiile Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Controlul încrucișat este parte din strategia anuală de monitorizare și se derulează chiar și în condiții de pandemie.

Verificările au început efectiv din 20 octombrie, când inspectorii, echipați în combinezoane, au început cu secția Boli Infecțioase și au continuat cu Psihiatria. Astăzi, controlul continuă în spitalul nou – Chirurgie, ATI, UPU, în Blocul alimentar și dacă va mai fi timp și la Pediatrie. Cel puțin o săptămână va sta echipa de la DSP Zalău la spitalul județean și, în afară de problema dezinfectanților și a dezinfectărilor, a echipamentelor de protecție, circuite, va fi analizată și rata infecțiilor intraspitalicești.

Este important de aflat ce nereguli va găsi DSP Zalău la Piatra-Neamț, mai ales după scandalul de săptămâna trecută, cu pacienții ținuți cu orele afară, în frig, la triajul UPU. Scandal urmat de un control al documentelor inițiat de DSP Neamț. Și în oglindă cu șirul de nereguli descoperite în anul 2019 de DSP Vaslui. Dar nu numai, dacă ne referim la veșnicul șantier de la Pediatrie.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.