Fix în pix. Dar folcloristele unde sunt?

Urlă media în sfânta zi de Sfântul Dumitru: l-au prins pe preşedintele Ciolacu la crâşmă, fără mască, într-un grupir de înghesuială pesedistă, „Că nu se mai satură babe de zis, la Crucea de Piatră”, cităm şi noi din memorie, din Romulus Vulpescu.

Am fi trecut cu vederea, dar penibilul situaţiunii este de-a dreptul peste stângul, întrucât acum câteva luni, meseanul din poză, cerea demisia premierului dintr-un motiv identic.

Dar de ce să ne mai mirăm? Se ştie că cele mai fructuoase întâlniri politice româneşti, naţionale şi locale, cele mai tari alianţe, cele mai nenorocite trădări şi cele mai ale dracului jurăminte de credinţă, acolo se fac: la crâşmă, la un pahar. Intră în tradiţia politicii româneşti şi nu te poţi pune în contra tradiţiei. La un şpriţ, la o ceafă de porc, la o murătură, la un cântec de inimă albastră.

Am întârziat comentariul nostru întrucât am aşteptat să vedem şi poziţia împricinaţilor, poate era o poză mai veche, poate că era un trucaj, chestii dintr-astea. N-a fost să fie aşa, oamenii au dat-o după plop într-o jenantă tradiţie pesedistă, au aburit-o ca prinşii cu pantalonii pe vine, dar, asta e cert, n-au avut curajul să recunoască ceva. N-au recunoscut nimic. Măcar Orban şi-a cerut scuze public, a plătit amenda şi a pus batista pe ţambal. Ciolacu şi ai săi au venit cu că încă erau în programul orar, cu cele trei mese apropiate doar câteva minute, spre final, oare către cine credeau ei că trimit gogoşile alea râncede?

Aşadar, dragi politicieni, că tot vine campania parlamentară, ascultaţi vorbele noastre: invitaţi-vă colaboratorii acasă la voi, pe şestache, la ţară, în casa de vacanţă, că nu se poate să nu aveţi aşa ceva. Comandaţi ceafa, micii, costiţele şi murăturile pe net, la canţarole de plastic, ca la spital, şi minţiţi-i pe cei care aduc mâncarea că faceţi o pomenire, că asta şi fac unii dintre voi. Apoi trageţi obloanele, iar dacă simţiţi nevoia unui program artistic, rugaţi-i pe mamaie şi pe tataie să vă cânte ceva din folclorul local. Dar, atenţie mare, nu-i lăsaţi pe invitaţi să vină cu limuzinele lor cu numere de Bucureşti, Giurgiu, Iaşi sau Teleorman. Faceţi voi mai multe drumuri, sau trimiteţi şoferul, că-i mai sigur. Şi încă ceva: nu mai apelaţi la chelneri, că nemulţumiţii ăştia din HORECA vă fac pozele. Şi, ar fi bine să renunţaţi şi la şofer, că cine ştie?! Baftă mare în alegeri!

Timofte Cristian

reclama psd

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.