Guvernul PNL pecetluiește destinele a sute de mii de copii

Deși ar trebui, așa cum susține PSD, să se intervină punctual cu testări și trecere la învățământ on-line acolo unde situația o impune, liberalii preferă să închidă toate școlile din țară, nepăsându-le că circa 800.000 de elevi nu au acces la internet și nici tablete.

Unul dintre cele mai importante domenii ale unei societăți – educația – este distrus cu nepăsare de către Guvernul Orban, care a pregătit un protocol în baza căruia se va trece la închiderea generalizată a școlilor.
Lipsit de puterea de a controla situația răspândirii virusului în țară, de la o zi la alta, actuala guvernare apare cu decizii care mai de care mai potrivnice românilor. Mai nou vor să închidă unitățile de învățământ, în condițiile în care peste 2.000 de școli nu au legătură la internet și circa 800.000 de elevi nu au acces la internet și nici tablete, deși liberalii au avut timp la dispoziție încă din luna martie să ia măsurile necesare pentru a-i sprijini pe acești copii și pe dascălii lor. Așa, îi privează de un drept constituțional, acela de a avea acces la educație.
Din păcate, prin măsura pe care peneliștii vor să o pună în practică prin protocolul pregătit deja, nu se va stopa extinderea epidemiei, având în vedere că numărul de cazuri de îmbolnăviri crește galopant, dar nu din cauza elevilor care merg la ore, fizic. Focarele nu s-au identificat în școli. În aceste condiții, ideal este să fie agreată de către guvernanți soluția propusă în dese rânduri de către PSD: testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi, iar cei sănătoși să participe la cursuri în condiții normale, în sălile de clasă, cu respectarea măsurilor de protecție.
Pentru că liberalii sunt depășiți de situație, forțează lucrurile în privința închiderii școlilor, deși legislația în vigoare permite luarea de decizii punctuale în unitățile de învățământ unde apar cazuri de infectare cu virusul pandemic. Cu această nouă măsură, România va fi din nou rușinea Europei, fiind una dintre puținele țări care închid școlile pentru că nu au un guvern capabil care să controleze situația pandemiei. Este dureros că dintr-o țară a elitelor riscăm cu acești oameni care ne conduc să nu mai avem generații de copii deștepți, recunoscuți pentru meritele intelectuale în țară și în străinătate! Sunt cadru didactic și înțeleg foarte bine cât de distructivă este o astfel de măsură!“, a declarat Florentina Moise, președintele PSD Piatra Neamț, candidat la Senatul României.

1 COMENTARIU

  1. PSD a distrus zeci de ani educatia, fara sa aiba scuza unei pandemii. Au creat adevarate fabrici de diplome fara valoare. Liderii lor au dat exemplu, luand licente, masterate si doctorate bazate pe plagiat. Cand au fost prinsi, au schimbat comisii, au pus oameni docili care sa le acopere furturile.
    Au asigurat promovarea pe orice alte criterii, in afara de meritocratie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.