Noi localități sunt aproape de scenariul roșu. Mai multe școli trec la cursuri exclusiv online

După datele de astăzi, 22 octombrie, s-a depășit pragul de 3 cazuri Covid la mia de locuitori în mai multe orașe și comune. Rata infectărilor calculată ține cont de situația din comunitate, fără cazurile din focarele închise, potrivit regulilor adoptate prin HG 856/2020, transmite DSP Neamț.

Orașul Bicaz a ajuns azi la 3,6 rată, Girov are 3,7 rată, Piatra-Neamț este la 3,14 rată, Roman atinge 2,46 rată, Costișa figurează cu 2,84, Gârcina 2,86 rată și Dobreni cu 2,65. Mâine se va întruni CJSU Neamț pentru decizii privind noi restricții în Bicaz, Girov, Piatra-Neamț, eventual Costișa și Gârcina dacă rata va depăși pragul de 3.

Din situația transmisă de Prefectura Neamț, reiese că în ultimele două săptămâni sunt 314 cazuri în focare: din Ruginoasa (83 pozitivi), Piatra-Neamț (80 infectați în Centrul Social „Pietricica”), Roman (71 cazuri, mare parte din Spitalul Municipal de Urgență), Târgu Neamț (32 în focarul din centrul rezidențial), Dumbrava Roșie (28), Bicaz (11 cazuri), Războieni (8) și Girov (un caz). Focarele au intrat sub monitorizare ritmică, prin testarea angajaților și beneficiarilor la interval de o săptămână, față de două săptămâni, cum era până la 15 octombrie.

În comunele carantinate sunt doar infectări în comunitate – Tarcău cu 11 cazuri și 21 la Tașca, ceea ce a făcut ca autoritățile să ia măsura închiderii acestor localități pentru două săptămâni.

Vă prezentăm situația infectărilor detaliată pe localități, furnizată de Prefectură:

incidenta 22.10.2020

Tot astăzi, CJSU a decis intrarea în scenariul roșu și cursuri exclusiv online pentru trei școli din județul Neamț. Pe lângă Colegiul Național „Petru Rareș”, infectările trimit acasă și elevii de la Școala Gimnazială Domnească din Târgu Neamț și de la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca (mai exact clasele din corpurile A, C, I, F).

Alte clase intră în online de azi și până pe 4 noiembrie, iar câteva clase reiau cursurile fizic, la școală.

Hotărârea 70 a CJSU Neamț o puteți citi integrak mai jos:

HCJSU nr. 70_2020

C. IORDACHE