Centrul Medical Katimed poate face teste RT PCR multiplex care diferențiază SARS-CoV-2 de virusurile gripale

În plină pandemie și în condițiile în care se apropie perioada în care se manifestă gripa sezonieră, Centrul medical Katimed vine în sprijinul pacienților cu o achiziție mai mult decât necesară: o linie complet automată extractor și PCR – BIONEER. Acest lucru înseamnă, de fapt, un laborator de biologie moleculară, singurul din județul Neamț, acreditat de Direcția de Sănătate Publică Neamț și de Ministerul Sănătății.

Avantajul major pentru orice persoană care prezintă simptome de infecție respiratorie este că testul RT PCR multiplex depistează 3 tipuri de virusuri: SARS-CoV-2, virusurile gripale Influenza A și Influenza B. Astfel, Testul RT PCR multiplex permite detectarea simultană și diferențierea virusurilor care determină boli respiratorii.

Care sunt avantajele testului RT PCR multiplex?

Suprapunerea sezonului gripal cu pandemia de SARS-CoV-2 și siimilaritatea manifestărilor clinice din infecţiile virale fac dificilă  diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice. Testarea RT PCR multiplex depistează cu certitudine dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariţia infecţiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid.

Testul RT PCR multiplex este un test de diagnosticare care permite detectarea şi diferențierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B. Cele două teste combinate (ARN viral SARS-CoV-2 și Influenza A/B) se efectuează dintr-o singură recoltare. Testul include control intern-control pozitiv și control negativ și este acreditat internațional.

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral. Probele recoltate sunt exudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19.

Prețuri:

Testul RT-PCR – 350 de lei;

Testul Multiplex – 390 de lei.

Recoltările se fac zilnic, fără programare.

Cui se adresează testul?

Testul Real Time PCR poate fi solicitat de angajatorii care vor să se asigure că activitatea firmei se desfășoară în condiții de siguranță pentru toți salariații, de persoanele care trebuie să se deplaseze în afara țării, de femeile însărcinate, de persoanele care au făcut transplant și cele care fac hemodializă, de pacienții cu imunosupresie sau cu afecțiuni oncologice, pacienții din ultima categorie având nevoie de acest test înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor operatorii. De asemenea, testul se adresează contacților cazurilor confirmate, personalului medical sau persoanelor expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *