Proces între prefecți- Lazăr vs Soroceanu

Instituția Prefectului Neamț se confruntă în aceste momente cu o situație destul de ciudată. Fostul prefect Daniela Soroceanu, promovată pe funcție pe timpul guvernării PSD din postura de secretar al județului Neamț, om al cărui activitate se bazează pe respectarea legilor, a fost chemată în instanță de Prefectură, prin actualul prefect George Lazăr, pentru recuperarea sumei de 2.360 lei. Banii reprezintă contravaloarea cheltuielilor de judecată în procesul, de-acum celebru, al lui Laurențiu Dulamă – Amedeo, în care instanțele au constatat că fostul prefect și-a depășit atribuțiile de serviciu, deci a încălcat legea.

Este evident pentru oricine că nu suma de bani este miza acestui proces, cât dorința de a demonstra încălcarea legii de către Daniela Soroceanu, înfăptuită în momentul în care  Laurențiu Dulamă nu mai era o persoană în grațiile lui Ionel Arsene la Consiliul Județean Neamț. Că între timp vremurile s-au schimbat și cei doi au candidat împreună, nu ține decât de meandrele intereselor din politica locală.

Instanța de la Piatra-Neamț a hotărât că Daniela Soroceanu este bună de plată, cu suma de 2.360 lei, fiindcă ea a semnat ordinul de demitere al lui Laurențiu Dulamă, în anul 2018. Sentință nu este, însă, definitivă și cu siguranță Daniela Soroceanu o va ataca.

C.I.

2 comments

 • constantin

  octombrie 7, 2020 at 9:03 am

  Domnul prefect umbla cu soparla juridica.Corect si legal era sa-i ceara lui Soroceanu intreg prejudiciu creat institutii prin acel ordin care la indreptatit pe Dulama sa primeasca peste 200.000 lei fara a se prezenta la serviciu.Eu inteleg ca prefectului ii plac chichite avocatesti dar nici chiar asa.In situatia in care instantele respingeau suma in cauza prefectul era acoperi.Deocamdata este complice.

  Răspuns

 • Marin

  octombrie 7, 2020 at 2:50 pm

  OK, 2360 lei paguba la buget cu plata cheltuielilor de judecata.
  Dar plata salariului, cei peste 200.000 lei aferent perioadei in care dl. Dulama a prestat in cu totul
  alte parti, decat la C.J. nu sunt paguba la buget ? Pe aia cine-i suporta? Tot nemtenii, ca sunt darnici.
  Pentru sume mult mai mici, altii au raspuns penal, aici…
  Bine se mai potriveste proverbul “Corb la corb nu-si scoate ochii”.
  Fie ca-i PSD, fie ca-i PNL, aceiasi ……

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *