Seria 10 de la Samsung Galaxy: Merită varianta Lite sau trebuie să investești în cea standard sau Plus pentru a avea parte de performanțe?

În această recenzie ne vom concentra pe caracteristicile și funcțiile telefonului Samsung Galaxy S10 Lite, dar nu în modul în care se scrie de obicei despre acest telefon. Cu toate că denumirea sa se termină în cuvântul Lite, cel puțin din punctul nostru de vedere nu se observă nimic lite la acest telefon, fiind după noi alegerea potrivită pentru utilizatorii de dispozitive Samsung care își doresc un terminal deosebit, dar nu se simt pregătiți să cheltuiască o avere pe un flagship.

Design

Telefonul Samsung Galaxy S10 Lite este disponibil în mai multe culori care mai de care mai atrăgătoare, iar lentilele camerei sale principale sunt dispuse pe spatele carcasei, în partea stângă, într-un dreptunghi ce ne amintește ca aspect de modelele gamei A, ca de exemplu terminalele Samsung Galaxy A51 sau Samsung Galaxy A71.

Ca display, Samsung Galaxy S10 Lite este dotat cu un ecran Super AMOLED, ceva mai mare ca dimensiuni decât Samsung Galaxy S10 Plus.

Samsung Galaxy S10 Lite arată bine și când este aprins, lucru care se datorează poziției camerei selfie în mijlocul ecranului.

Cu alte cuvinte, ca design, Samsung Galaxy S10 Lite are o aură specială, ceea ce îl face un telefon extrem de atrăgător. Mai mult, pentru cei care vor să-i dea și un plus de personalitate, există posibilitatea dotării acestui terminal cu un set de huse Samsung Galaxy S10 Lite de la Itelemobile, așa cum și pentru celelalte două dispozitive ale seriei sunt disponibile modele variate de huse Samsung Galaxy S10 sau huse Samsung Galaxy S10 Plus.

Camera

Pe hârtie, Samsung Galaxy S10 Lite are o cameră principală formată dintr-un senzor de 48 MP, unul ultrawide de 12 MP și o lentilă macro dedicată de 5 MP. De asemenea, camera sa selfie dispune de un senzor de 32 MP.

În ceea ce privește colecția de lentile, este clar că Samsung Galaxy S10 Lite diferă mult de Samsung Galaxy S10 Plus care are pentru camera principală un senzor de 12 MP, unul ultrawide de 16 MP și o lentilă telephoto de 12 MP, precum și o cameră selfie duală cu 10, respectiv 8 MP.

De aceea, când comparăm cele două terminale la capitolul fotografie apar diferențe clare. Dar asta nu înseamnă că lentile telefonului Samsung Galaxy S10 Lite nu sunt în sine niște lentile foarte competente.

Performanțe

Samsung Galaxy S10 Lite, chiar dacă este un telefon de buget, poate fi considerat din multe puncte de vedere suficient de capabil de a se lua la întrecere cu o parte din flagship-urile lansate până la finalul anului 2019. De exemplu, oricine poate fi de acord că este un telefon ce poate ține cu brio piept terminalului Realme X2 Pro într-o confruntare unu la unu.

O veste bună pentru amatorii de jocuri video este aceea că Samsung Galaxy S10 Lite este suficient de bun pentru majoritatea jocurilor disponibile acum pe piață, cu toate că se înfierbântă puțin atunci când este provocat. Dar procesorul său și sistemul de operare sunt suficiente pentru a face față chiar și celor mai noi titluri.

La capitolul autonomie, Samsung Galaxy S10 Lite nu face notă discordantă, comparat cu alte telefoane ale aceluiași producător. Coreenii nu se zgârcesc când vine vorba de bateriile lor și de aceea, chiar dacă este un telefon cu un preț mic, Samsung Galaxy S10 este dotat cu o baterie de 4500 mAh, destul de impresionantă pentru un terminal din categoria sa.

Concluzie

Așa cum am spus deja și în introducere, cuvântul Lite pentru acest telefon este doar atât: un cuvânt. Nu descoperit nimic Lite legat de performanțele lui Samsung Galaxy S10 Lite și suntem convinși că la aceeași concluzie vei ajunge și tu dacă te hotărăști să investești în el.

Nu excelează la multe capitole la care o fac unele flagship-uri lansate în același an cu el, dar nici nu are prețul lor și pe de altă parte, cine a văzut până acum un telefon perfect? De aceea, pentru ceea ce oferă și prețul pe care îl are, Samsung Galaxy S10 Lite este un telefon suficient de bun pentru gama sa, care nu-ți dă niciun motiv obiectiv pentru a investi în varianta standard sau chiar cea pro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.