Surpriza PNL Neamț la Parlamentare: Maia Calista, locul 3 la Camera Deputaților

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a anunțat astăzi, 13 octombrie, că locul 3 pe lista partidului de la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților în Neamț va fi ocupat de Maia Calista. În prezent, ea este deputat de Teleorman și unul dintre cei mai tineri aleși în Parlamentul României, fiind născută în octombrie 1988.

Maia Calista este absolventă a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, cu specializare pe Relații Internaționale și Studii Europene. Are și un masterat de la aceeași instituție în domeniul Politică, Gen și Minorități. Conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, în ciuda vârstei fragede, a acumulat multă experiență în administrația publică, ocupând printre altele, funcția de consilier al Vicepreședintelui Camerei Deputaților, Consilier personal la cabinetul Primului Ministru al României, în perioada guvernării Cioloș. De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administrație a Loteriei Române și președinte a asociației „O șansă pentru viitor”. Mai multe despre Maia Calista puteți citi pe site-ul oficial al Camerei Deputaților.

În anul 2016 a fost aleasă pe listele PNL Teleorman și a activat în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială și în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați. A fost inițiator sau co-inițiator a 118 propuneri legislative, dintre care 35 au fost promulgate legi.

Actualizare: Redăm mai jos integral comunicatul de presă emis de PNL Neamț prin care este prezentată lista candidaților la alegerile parlamentare:

Conducerea PNL Neamț a votat lista candidaților la alegerile parlamentare

Membrii Comitetului Director Județean s-au reunit în ședință pentru a decide lista candidaților susținuți de echipa PNL Neamț la alegerile parlamentare din luna decembrie.

În urma votului, exprimat în unanimitate, candidații sunt următorii:

Senat:

 • Eugen Țapu Nazare
 • Constantin Teodorescu

Camera Deputaților:

 • Mugur Cozmanciuc
 • Laurențiu Leoreanu
 • Mara Calista – unul dintre cei mai activi deputați din Camera Deputaților

”Le mulțumesc colegilor din echipa PNL Neamț pentru votul de încredere pe care mi l-au acordat, din nou, pentru a deschide lista la Camera Deputaților. Este o onoare, dar, așa cum bine știm, și o mare responsabilitate să reprezinți interesele cetățenilor în una dintre cele mai importante instituții ale statului român. Îi am alături pe colegii mei, care au dovedit că sunt dedicați interesului public și au avut o activitate intensă în Parlamentul României. Vreau să îi asigur pe nemțeni că vom continua să ne punem în slujba oamenilor și a comunităților toată cunoașterea, munca și energia pentru a continua dezvoltarea județului nostru. Vom susține măsurile Guvernului PNL din Parlamentul României și am încredere că vom avea susținerea necesară pentru a avea o majoritate parlamentară, care să înțeleagă importanța programului liberal de guvernare, care va aduce bunăstare și dezvoltare în județul Neamț și în regiunea Moldovei”, a declarat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

De asemenea, conducerea PNL Neamț a decis, cu vot exprimat în unanimitate, că Andrei Carabelea este președintele interimar al organizației PNL Piatra Neamț, iar Eugen Țapu Nazare este președintele interimar al organizației PNL Târgu Neamț.

Lista candidaților PNL Neamț urmează să fie validată de forul de conducere al Partidului Național Liberal.

Echipa de comunicare PNL Neamț”

One comment

 • Liviu

  octombrie 13, 2020 at 2:34 pm

  Varianta feminina a lui Cuc in PNL. Nici nu stie unde e judetul nostru. A auzit de Arsene? Cea mai mare teapa a luat-o prefevtul, care era in carti pe locul 3. A fost cel mai vocal si curajos liberal impotriva lui Arsene. Prefectul isi merita locul pe lista dar a luat teapa de la mugurei.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *