Focare de Covid la Spitalul Târgu Neamț și la un azil din Agapia

La un centru pentru vârstnici din comuna Agapia a fost declarat focar Covid după ce ieri, 6 noiembrie, au venit rezultate pozitive pentru 8 beneficiari și 4 angajați.

Din datele transmise de Direcția de Sănătate Publică Neamț reiese că mai este un focar în Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. Sunt confirmați infectați 7 pacienți și 8 cadre medicale din secția Chirurgie, care a fost închisă. „Personalul secției a fost testat. Pacienții cu simptome au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, iar cei asimptomatici au fost izolați la domicilii și sub monitorizarea medicilor de familie. Salariații pozitivi au fost izolați în spital sau la domiciliu. Au fost limitate internările în secția de Chirurgie generala și a fost realizată dezinfecția de nivel înalt în toate spațiile”, precizează DSP Neamț, în comunicatul transmis în această seară, 7 noiembrie.

Mai evoluează focarele de la secția Paliative a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani, unde sunt infectați 7 cadre medicale și 13 pacienți, care, având în vedere starea lor gravă, au rămas internați în secție. Tot personalul secției a fost testat.

La Centrul de dializă Mediss Center Târgu Neamț, în focarul depistat acum o săptămână, la testarea periodică, sunt infectați 22 de pacienți.

În județul Neamț, au fost testate, până acum, 21.038 de persoane, fiind efectuate 61.550 de teste. Numărul total de persoane pozitive a ajuns la 6.979 de persoane. Jumătate dintre acestea – 3.629 de persoane – au fost externate din spitale, până acum.

În ultima săptămână au fost confirmate cu Covid 773 de persoane. În ultimele două săptămâni, cele mai multe infectări sunt în Piatra-Neamț (615 persoane) și Roman (193 de persoane).

(C.I.)

În comunicatul DSP Neamț sunt prezentate detaliat pașii de urmat de fiecare persoană confirmată Covid și cine eliberează concediul medical:

7nov dsp sinteza 7.11.2020

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *