Noaptea este un sfetnic bun: Micu s-a răzgândit, ieri nu se gândea la demisie, astăzi o anunță!

După ce ieri spunea că nu nici nu-și dă demisia, nici nu i s-a cerut, astăzi, proaspătul manager al Spitalului Județean de Urgență, Lucian Ovidiu Micu și-a dat seama că mai binele spitalului și al pacienților înseamnă plecarea sa din funcție. Nu știm dacă și din postura de jurist. Funcție în care a ajuns în urma unui concurs la care a participat singur. Invocarea presiunilor politice în privința demisiei sale este cu atât mai jalnică cu cât el a fost numit politic, în urma unei trădări politice. Probabil că nici el însuși, nici cei care l-au susținut nu se așteptau ca, într-un mandat de nici 3 săptămâni, să bifeze cea mai mare tragedie din istoria Spitalului Județean Piatra-Neamț.

Pentru posteritate și cert anti-model pentru următorul manager, prezentăm textul integral al comunicatului transmis de spital: ”Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva.  

Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovați, să cerem explicații, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Așa, poate, sunt și eu. Dar am învățat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, am încercat și am găsit soluții pentru ca unitatea medicală să rămână funcțională. A fost important pentru pacienții care ajung și acum în stare critică să aibă un spațiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaționale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul. 

Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate și acum și înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine. 

Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între
acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienții. 

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate! 

Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe.

Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”.

Lucian Ovidiu Micu

N.R. Sperăm că de data aceasta Ionel Arsene nu va propune un alt fost primar care a pierdut alegerile sub steagul PSD, fără loc de muncă pe bani de la buget.

One comment

  • Cristian

    noiembrie 17, 2020 at 3:59 pm

    D-ul Arsene s-a folosit de d-ul Micu pt. a castiga o parte din electoratul romascan la alegerile locale. Drept recompensa, d-ul Micu a fost numit de d-ul Arsene, director interimar la spitalul de urgenta Neamt, fara a avea competenta necesara pt. acest post. Nu ia interesat si nici nu-i intereseaza soarta pacientilor din acest spital. Interesul lor era “sifonarea”banului public. D-ul Micu nu si-ar fi dat demisia dar, ia fost ceruta de PSD, pt. a diminua din prejudiciul de imagine adus partidului inaintea alegerilor parlamentare.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *