Peste 9.000 de bătrâni primesc tichete pentru hrană caldă

Un tichet de masă, sub forma unui card electronic, în valoare de 180 lei lunar urmează să ajungă în posesia fiecărui bătrân care are peste 75 de ani și pensie socială ori nu are adăpost.

Prefectul George Lazăr a declarat în conferința de presă de astăzi, 4 noiembrie, că zilele acestea vor ajunge la prefectură cele 9.156 de carduri ce vor fi distribuite apoi primarilor din județ care au lista beneficiarilor. Tichetul de masă vine în sprijinul bătrânilor care sunt la limita subzistenței, a celor singuri și aflați în alte situații dificile. „Această măsură realizată de Guvernul României este una benefică și vine în sprijinul oamenilor fără adăpost și a celor care au venituri reduse. Instituția Prefectului Județului Neamț gestionează implementarea acestui program cu sprijinul unităților administrativ teritoriale din județul Neamț. Sunt două categorii de beneficiari, după centralizarea informațiilor primite de la primării și Casa Județeană de Pensii Neamț: 9.103 persoane de peste 75 de ani și cu indemnizație socială sau alte drepturi prin legi cu caracter special și 53 de persoane fără adăpost, inclusiv familii evacuate, monoparentale. Sper că această sumă de bani să fie de un real folos tuturor celor care nu își pot permite o masă caldă zilnică”, a declarat prefectul de Neamț.

Plicul conținând cardul electronic și codul PIN va fi distribuit de primărie fiecărui bătrân „în cel mai scurt timp posibil de la primire”, a subliniat prefectul George Lazăr. Hrana caldă va fi livrată de unitățile partenere în program. Cardul va fi alimentat cu suma de 180 lei în fiecare lună.

Fondurile pentru tichetele sociale provin din fonduri europene, iar lista beneficiarilor se actualizează lunar.

C.I.