Actualizare. PNL-USRPLUS și PRO România forțează o ședință extraordinară la județ

Actualizare. Pe contul său de socializare Florin Zaharia a anunțat de ce nu s-a ținut ședința: ”Unul dintre motivele amânării acestei ședințe este lipsa motivării instanței în ceea ce privește validarea mandatelor noilor consilieri județeni. Un altul este lipsa avizelor comisiilor de specialitate pentru proiectele de hotărare, comisii care nu pot fi alcătuite și votate decât în plenul CJ.

Cu toate astea, la începutul ședinței a existat cvorum, asigurat de doi consilieri județeni PSD. Președintele Consiliului Județean a lipsit de la această ședință. Subit, când au început să sune telefoanele, au dispărut și cei doi consilieri PSD.

Vom iniția strângerea semnăturilor necesare pentru a convoca o nouă ședință de CJ săptămâna viitoare.

Ne dorim un Consiliu Județean funcțional, pentru a putea promova proiectele propuse de USR PLUS.”

Știre inițială.

Ieri, 19 noiembrie, un grup de 13 consilieri județeni, 7 de la PNL, 3 de la USR și 2 de la PRO România, au făcut pașii necesari pentru convocarea într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț pentru astăzi, 20 noiembrie, de la ora 12, având pe ordinea de zi patru proiecte: depunerea jurământului de către consilierii supleanți care aveau mandatele validate și 3 proiecte prin care înceta de drept mandatul domnilor Mihai Stoica, Bogdan Gavrilescu și Cristian Sauciuc, deoarece aceștia demisionaseră.

Ședința este importantă din punctul de vedere al inițiatorilor deoarece ar grăbi lucrurile pentru validarea supleanților de pe listă și ar permite consiliului să-și intre în atribuțiuni în formulă completă și să aleagă vicepreședinții Consiliului Județean. Ceea ce nu reprezintă, se pare, o prioritate pentru Ionel Arsene, care dorește să amâne până după alegeri decizia în cazul vicepreședinților. în speranța că atunci ar putea face alinațele salvatoare pentru o majoritate cât de cât fragilă.

În momentul prezentării la Consiliul Județean, inițiatorii au fost puși să dea câte o declarație pe proprie răspundere că nu au avut legătură cu nici o persoană infectată, după care, ne-a relatat Florin Zaharia de la USR PLUS, s-ar fi cerut acordul DSP-ului pentru ca ședința să se țină.

Florin Zaharia ne-a mai relatat că li s-a sugerat să amâne ședința pentru luni, marți, penrtru ca aparatul tehnic al consiliului să o pregătească mai bine. Mai ales că astăzi este vineri și program scurt. La întâlnirea cu consilierii majoritari nu a ajuns și Ionel Arsene, care ar trebui să conducă ședința, în schimb secretarul Daniela Soroceanu încearcă să explice cum nu se poate alege un alt președinte de ședință.

Acestea sunt informațiile pe care le avem la această oră, ostilitățile fiind în plină derulare. (V.B.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *