Punct în dosarul ”Sex și mită la permise” – polițiști excluși din sistem

Curtea de Apel Brașov a pronunțat ieri, 4 noiembrie, hotărârea definitivă în dosarul ”Sex și mită pe permise”, menținând, în mare parte, decizia Tribunalului Covasna, cu excepția pedepsei aplicate polițistului Adrian Costel Anton.

Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Anton Costel Adrian pentru infracţiunea de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, de la 4 luni închisoare la 6 luni închisoare. În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen. şi art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. contopeşte pedepsele principale de mai sus şi aplică inculpatului Anton Costel Adrian pedeapsa principală cea mai grea de 2 ani şi 10 luni închisoare, la care adaugă un spor de 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă principală de 3 ani închisoare”, a decis instanța.

Adrian Anton și colegul lui comisarul Cristian Ilie Filip au intrat în vizorul procurorilor DNA când erau detașați la Covasna, unde se ocupau cu examinarea candidaților, în vederea obținerii permisului de conducere. În complicitate cu doi instructori auto, ei au luat șpagă, iar Anton a ”beneficiat” și de favoruri sexuale de la una dintre candidate. În primă instanță, ambii au fost condamnați la închisoare cu suspendare (Anton – 2 ani, 9 luni și 10 zile, Filip – 2 ani) și muncă în folosul comunității, iar judecătorii au decis să le confiște mita ( 4.235 lei şi 1.100 de euro) și să le interzică o serie de drepturi civile.
Sentința definitivă, chiar dacă a păstrat pedepsele la închisoare cu suspendare, are ca efect excluderea din sistem a celor doi polițiști. Ambii erau puși la dispoziție din anul 2016 și nu mai efectuau activități de examinare pentru obținerea permisului, iar acum vor fi dați afară, pur și simplu.

Între timp, Adrian Costel Anton a fost trimis, din nou, în judecată, pentru luare de mită.

La data de 07 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian ar fi primit de la celălalt inculpat suma de 300 lei pentru a-l declara admis la proba practică pentru obținerea permisului de conducere”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Covasna.

C.M.