Secția ATI se mută în saloanele de gravide, până mâine vor fi 6 paturi

După ședințe, analize și discuții pe tema spațiului în care poate funcționa, temporar, secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, sala de nașteri, vizată inițial, a scăpat de o ”mutilare” care ar fi distrus un proiect finanțat de Banca Mondială. În cele din urmă s-a optat pentru saloanele în care erau spitalizate gravidele ( precizare importantă, de când spitalul este suport COVID femeile nasc la alte maternități), situate tot la etajul IV, în secția de obsterică – una dintre puținele secții cu avizele la zi, inclusiv autorizație de securitate la incendiu, obținute tocmai datorită proiectului de modernizare prin Banca Mondială. Singura problemă apărută a fost montarea unei uși, care să separe viitoarea secție ATI de restul spațiului.

Trebuie să avem avizul unui proiectant pentru această ușă, dl. colonel Mitrea s-a ocupat, a luat legătura cu proiectantul  care trebuie să menționeze într-un document dimensiunile și sensul de deschidere și setul de documente va fi complet. Mutarea secției se face cu avizul DSP și până mâine seară, secția ATI va fi funcțională, deocamdată cu 6 paturi, deci nu intrăm în week-end fără secție de reanimare”, a declarat dr. Cristina Atănăsoaie Iacob, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Apropo de avizul unui proiectant pentru orice amenajare, pereții despărțitori montați în spital în ultimele luni, cu scopul de a crea niște circuite, vor trebui desființați, pentru că obturează căile de acces și, implicit, de evacuare în caz de incendiu. Și apropo de riscul de incendiu, la etajul V, în secția de ginecologie plouă în sala de operație și în sala de tratamente, unde este aparatură medicală.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *