USRPLUS și Pro România cer demisia lui Ionel Arsene și refuză să discute în condițiiile impuse de acesta

După ce au primit convocarea lui Ionel Arsene de a se prezenta la consultări în privința numirii unui nou managr la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, partidele au început să-și expună punctul de vedere. Previzibil, ei refuză dialogul cu Ionel Arsene și îi cer demisia, pentru că de peste 4 ani PSD a generat instabilitate la conducerea spitalului și toată situația în care se găsește acesta acum. Evident că acest refuz mai înseamnă ceva, faptul că nimeni nu pare dispus să intre în joc și să-și asume ieșirea din criză la Spital. Cele două comunicate sunt relevante.

USRPLUS Neamt, alaturi de celelalte forțe politice, a primit invitația de la Ionel Arsene – președintele CJ Neamt, pentru a ne consulta mâine dimineață în numirea unui nou manager la Spitalul Județean Neamț unde sâmbătă seara au murit 10 persoane.
Nu vom merge la această întâlnire, nu în aceste condiții. Refuzăm să cădem pradă unei mișcări mârșave electorale. Politizând în continuare o tragedie, fara legitimitate, PSD invita la negocieri. Mai mult, „invită la unitate” și „se adresează oamenilor”. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital în ultimii 4 ani. Unde erau unitatea și umanismul când au fost numiți politic 8 manageri interimari într-un an?
Arsene este parte a decidenților care au politizat această instituție care este acum în plin haos. USRPLUS îi cere demisia lui Ionel Arsene. De mâine ar trebui să plece de la conducerea CJ. Nu mai are legitimitate.

Soluția, în opinia noastră, este următoarea: programul de guvernare al USRPLUS – organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director de spital. Politizarea și incompetența trebuie să dispară. Aceasta se va întâmpla dacă politicul nu va mai interveni în aceste numiri și dacă se vor organiza concursuri pe bune. Funcția de manager al unui spital trebuie să fie ocupată de un profesionist, nu de primari declarați incompatibili de către ANI. Reforma profundă a managementului din spitale este necesară acum, nu avem nevoie de alte numiri politice în stilul lui Arsene.
Iulian Bulai, Co-președinte USR PLUS Neamț
Ioan Meraru, Co-președinte USR PLUS Neamț

Referitor la comunicatul Consiliului Județean Neamț: „Reprezentanții partidelor care fac parte din forul legislativ nemțean sunt invitați de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la discuții pe tema desemnării unei persoane care să preia managementul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.”

PRO România nu intră în jocurile politicianiste ale celor care aruncă vina de la unul la altul fără a-și asuma prezentul și viitorul, încercând să șteargă trecutul.

Ne gândim la pacienții care au mare nevoie de asistență medicală acum, poate mai mult ca niciodată.

PRO România consideră că a face politică înseamnă ASUMARE.

Bolnavii aflați în terapie intensivă nu au timp de jocuri politice, au nevoie de soluții și de un sistem de sănătate care să le garanteze viața.

Nu au nevoie de manageri de spitale numiți sau propuși în urma unor negocieri politice, au nevoie de profesioniști, de oameni calificați să ocupe poziții cu o mare responsabilitate, de oameni cu autoritate profesională și morală demonstrată, nu de una garantată politic, este nevoie de oameni care să poată avea garanția și autonomia de a-și crea o echipă managerială, nu doar simple marionete în brațele păpușarilor politici.

Printr-o strategie de imagine arogantă și ipocrită, Ionel Arsene, pune din nou pe masa negocierilor politice viețile oamenilor, demonstrând încă o dată că este interesat doar de competiția electorală, de conservarea avantajelor funcției pe care o ocupă.

Nu o să venim la Consiliul Județean să negociem politic instalarea unui alt politruc la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Vreți un manager adevărat la SJU Neamț? Organizați un concurs corect, fără blaturi politice, lăsați managerul să decidă, nu sfătuitorii din umbră, iar după ce instalați un profesionist, lăsați-l să decidă singur dacă este cazul să schimbe directorii economici, tehnici, de achiziții, etc.

Nu mai puneți presiune pe personalul medical, încetați cu concursurile aranjate pentru ocuparea posturilor din spitale, alocați fonduri fără a aștepta para-îndărătul.

Schimbați președintele și membrii Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în conformitate cu Legea, și îngrijiți-vă ca în acest Consiliu să fie DOAR profesioniști, NU sinecuriști.

Suntem dispuși la dialog, dar la un dialog public, nu în spatele ușilor închise, la care să participe și reprezentanții angajaților SJU Piatra Neamț, cei care duc pe umerii lor povara unui sistem de sănătate bolnav.

În concluzie, domnule Ionel Arsene, așteptăm să vă asumați tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și să vă dați demisia de onoare pentru că aveți pe conștiință victimele tragediei Colectiv II.

AJUNGE!

Coordonator PRO România Neamț

Liviu Harbuz

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.