9 pacienți cu Covid în ATI Piatra-Neamț, se caută soluții de transfer

Astăzi, 21 decembrie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost depășită capacitatea de tratare a pacienților infectați cu coronavirus în stare critică internați în ATI. În aceste momente, la spitalul județean există o mare problemă, după cum declară dr. Ștefan Gheorghincă, purtătorul de cuvânt: „Sunt nouă pacienți gravi, dintre care 6 sunt internați în secția ATI de la etajul patru și 3 în UPU. Toți sunt pe ventilare mecanică”. În aceste condiții, există o singură soluție, după cum precizează purtătorul de cuvânt: „Se fac demersuri pentru transferul măcar a unui pacient. Mai erau locuri doar la Spitalul Modular Lețcani, unde sperăm să obținem acordul de transfer”.

Astăzi au fost raportate alte 39 de cazuri noi în județul Neamț și o rată de infectare în scădere, de 1,28 la mie. Chiar dacă în ultima perioadă a scăzut numărul de cazuri noi confirmate și de internări, la spitalul județean cel mai greu de gestionat sunt bolnavii care fac forme grave de Covid. Mica secție ATI, amenajată după incendiul din 14 noiembrie, are doar șase paturi, iar în UPU pot fi îngrijiți maxim trei pacienți.

Astăzi în spital erau internați 230 de pacienți pozitivi și se așteptau rezultatele testelor pentru 40 de pacienți. În perioada week-end-ului s-au înregistrat cinci decese la pacienți care mai aveau și alte boli. Este vorba de două femei și trei bărbați, cu vârste cuprinse între 51 și 70 de ani, potrivit sursei citate.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.