Viceprimari aleși pe bucăți la Piatra-Neamț: Alin Lehăduș intră în echipa Carabelea

Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Piatra-Neamț de astăzi, 21 decembrie, convocată imediat după ședința ordinară, am asistat la o premieră în administrația publică nemțeană. Poate părea surprinzător, dar a fost ales doar un singur viceprimar în loc de doi, așa cum ar fi permis legea, însă acest lucru are o explicație care ține de colaborarea dintre partidele politice intrate în Consiliul Local Piatra Neamț și în cel județean. Alin Lehăduș de la PRO România a fost ales cu  16 voturi pentru, care au venit de la consilierii PRO România, PNL, USR PLUS și … PMP.

Consilierii PSD nu a participat la ședință și mai mult ca sigur vor contesta legalitatea hotărârii luate în această seară. Cel de-al doilea viceprimar nu a fost ales tocmai ca să existe o poliță de asigurare valabilă, care să funcționeze la Consiliul Județean. Mai clar, în felul acesta se încearcă obligarea PMP la loialitate față de partidele de dreapta. Dacă PMP va vota vicepreședinții Consiliului Județean în dreptul PNL și USR, va primi la schimb un post de viceprimar la Piatra-Neamț.

Toată această situație arată cât de puternice sunt principiile pe baza cărora acționează oamenii politici la Neamț. Încrederea este nulă între ei, în cadrul partidelor nu există siguranța votului, singurul lucru care-i interesează fiind conservarea unor funcții și poziții personale. În acest amalgam de interese și neîncredere, Liviu Harbuz a reușit să impună un viceprimar.

Trebuie să mai spunem că alegerea viceprimarului a fost posibilă pentru că un consilier al PSD a depus jurământul de ales local și în felul acesta Consiliul Local a fost completat.

(V.B.)

NR: Hazliu a fost că un consilier, neștiind exact cum stau lucrurile, l-a propus pe Constantin Teodorescu ca viceprimar, dar acesta a spus clar, dacă mă alegeți, îmi dau demisia.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *