Alte 88 de persoane infectate Covid în Neamț, din mai puțin de 6.000 de cazuri noi în țară

Astăzi, 16 decembrie, în județul Neamț sunt încă 88 de persoane cu teste pozitive la coronavirus. La nivel național sunt raportate 5.991 de cazuri noi, după prelucrarea a 28.191 de teste. Grupul de Comunicare Strategică precizează că în numărul de teste anunțate astăzi intră și o parte lucrată în laboratoare mai înainte: „de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 16.410 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 16 decembrie”.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 42 de bolnavi care încă nu aveau rezultatele la teste și 195 de pacienți pozitivi. Dintre aceștia, șase mai gravi erau în ATI, iar 4 primeau suport vital prin ventilare mecanică. De ieri și până astăzi s-a mai înregistrat decesul unui pacient cu Covid. Este vorba de o femeie, în vârstă de 71 de ani, care mai avea și alte boli.

Rata de infectare a crescut ușor în județul Neamț, la 1,38 la mie astăzi. Sunt cazuri în 14 localități unde incidența îmbolnăvirilor este sub trei la mie. Comuna Negrești a rămas singura în zona cu cele mai multe cazuri, dar rata este în scădere.

Situația din fiecare localitate, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

16dec rata prefectura

În spitalele din țară erau internați 11.977 de pacienți, dintre care 1.267 în ATI. Mai multe informații oficiale AICI.

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *