Consiliul Județean Neamț și-a dat acordul pentru realizarea noii secții ATI la Piatra-Neamț

Astăzi, 4 decembrie, consilierii județeni au fost convocați pentru o ședință cu caracter extraordinar, cu un singur punct pe ordinea de zi: asocierea dintre Consiliul Județean Neamț, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și fundația „Dăruiește Viață” pentru construirea unei secții ATI modulare în curtea spitalului județean.

„Va fi o secție modulară pentru 16 paturi ATI, durează 8 săptămâni până ce fundația aduce containerele. Am vorbit cu managerul Spitalului Elias – au și ei un modular ATI de la „Dăruiește Viață”, din perioada stării de urgență – și mi-a confirmat că ei se mișcă foarte repede. Noi trebuie să obținem toate avizele necesare – ISU, DSP și ce mai trebuie, s-o echipăm și să asigurăm personalul”, ne-a declarat dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului județean.

Noua secție modulară va fi amplasată în parcul de lângă biserica din curtea spitalului.  Conform proiectului, structura va avea o suprafață de 844,4 mp, împărțită în două zone a câte două saloane, unul pentru femei și celălalt pentru bărbați. Va avea un laborator, filtre pentru pacienți și personal, iar lângă secție vor fi amplasate două corturi pentru materiale sanitare și de protecție și platforma tehnică.

CJ Neamț va contribui în această asociere cu terenul în suprafață de 2.100 mp și cu „orice documente sau informații pe care le deține și care pot contribui la realizarea obiectului asocierii”. La rândul său, SJU Piatra-Neamț va trebui să permită accesul la teren oricăror persoane implicate în proiect, să verifice lucrările de amplasare și montare a containerelor și să comunice asocierii dacă sunt probleme.

Prin acordul legiferat astăzi, CJ Neamț a mai stabilit că termenele de realizare a investiției vor fi stabilite „de comun acord” pentru realizarea „în cel mai scurt timp posibil a obiectului asocierii”.

Reprezentantele fundației „Dăruiește Viață” au fost la Piatra-Neamț și au discutat cu autoritățile despre acest proiect  https://mesagerulneamt.ro/2020/11/oana-gheorghiu-de-la-daruieste-viata-daca-toate-autoritatile-locale-se-pun-de-acord-noi-vom-construi-repede-un-spital-modular-la-piatra-neamt/

C.I.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *