Noua secția ATI va fi amplasată în parcul Spitalului Județean Neamț

Proiectul noii secții ATI a ajuns pe masa conducerii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra-Neamț. Containerul cu 18 paturi de terapie intensivă pentru pacienții infectați cu coronavirus va fi amplasat în parcul din curtea spitalului. Documentația a fost realizată de fundația “Dăruiește Viață”, care l-a trimis zilele acestea spitalului județean. Până la aducerea și montarea propriu-zisă, inclusiv a structurilor anexe, trebuie armonizate circuitele și o serie de detalii, după cum a declarat dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie, managerul interimar al SJU:

“Contractul de asociere pentru realizarea noii secții ATI a fost semnat, l-am primit pe 10 decembrie. Am primit și proiectul de la fundația Dăruiește Viață. Luni (n.r. – 14 decembrie) vom discuta proiectul în cadrul consiliului medical. Am cerut puncte de vedere și de la dr. Liviu Ungureanu, medicul șef al secției ATI, de la medicul epidemiolog, dr. Cătălin Herghelegiu, de la serviciul Tehnic, de la Financiar. Urmează ca toate observațiile specialiștilor să le trimitem la Consiliul Județean. Termenul de realizare este de două luni de zile, fundația aduce containerele, se fac racordurile la utilități. Noi obținem autorizațiile ISU și DSP, dotăm secția și asigurăm personalul”.

Cât privește partea de echipamente necesare noii secții, dr. Cristina Iacob-Atănăsoaie a precizat că nu vor fi probleme: “Pe lângă cele 8 paturi echipate ATI, pe care le avem și aparatura primită de la Altex, am mai primit zilele acestea 8 paturi ATI donate de o firmă. Mai avem o parte din echipamente și paturi în zona care a ars și care încă este închisă de anchetatori. Urmează să primim și aparatura de la Spitalul Modular Lețcani, ne vom descurca”. Conform acordului de asociere între fundația “Dăruiește Viață”, Consiliul Județean Neamț și Spitalul Județean Neamț, noua structură ATI va funcționa până când va fi reabilitată secția de terapie intensivă care a ars în 14 noiembrie. (C.I.)

2 comments

 • Dr. Gheorghe Plesea

  decembrie 13, 2020 at 4:27 pm

  Deci se vor lua din dotările spitalului “fantomă de la Lețcani ….”Urmează să primim și aparatura de la Spitalul Modular Lețcani ” Spitalul mult lăudat in care s-au băgat sume uriașe de către CJ Neamț. Acel ” spital, probabil la fel de nefuncțional precum scump va fi folosit prin metoda “canibalizării”…. Unde sunt generoasele investiții?????? A fost praf in ochii populației si si aspirație de bani publici ….Tot ai populației.

  Răspuns

 • Gianina

  decembrie 13, 2020 at 6:47 pm

  Eu sunt curioasă cum o sa fie transportați pacienții din salile de operații pana în sectia modulară. Cu targa prin vânt și ploaie? Să ne spună și asta, doamna manager.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *