Piatra-Neamț a scăzut până la 3,17 rată de infectare, după o lună de restricții

Cu 45 de cazuri noi raportate de autorități astăzi, 11 decembrie, județul Neamț a depășit 10.000 de persoane infectate cu coronavirus, până acum. Chiar dacă în ultimele două săptămâni a scăzut constant numărul persoanelor nou infectate și rata este acum sub pragul de 1,5 la mie în județ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a decis astăzi restricții în continuare în 10 localități. În orașul Bicaz și comunele Tupilați, Bălțătești, Dămuc, Girov, Zănești, Ceahlău, Dumbrava Roșie, Poiana Teiului și Crăcăoani se limitează la 30% prezența persoanelor în săli de spectacole, restaurante, baruri, jocuri de noroc. Măsura intră în vigoare de mâine, 12 decembrie, pentru două săptămâni:

11 DECEMBRIE RESTRCTII BICAZ

În municipiul Piatra-Neamț se mențin restricțiile luate acum mai bine de o lună de zile, când rata de infectare era de peste 6 la mie. Teatrul, cinematograful sunt închise pentru spectacole cu publicul, barurile și restaurantele rămân închise la interior, iar în loterii se poate intra doar pentru cumpărarea biletelor. De remarcat că într-o lună de zile, în municipiul Piatra-Neamț rata de infectare a scăzut de la 6,25 la mie (cât era pe 10 noiembrie), la 3,17 la mie astăzi. În zona roșie mai rămân comunele Dochia și Negrești unde se înregistrează cele mai multe cazuri de infectări, potrivit situației transmise de Prefectura Neamț:

11 DECEMBRIE RATA DE INFECTARE

Din data de 4 noiembrie a devenit obligatorie purtarea măștii în aer liber, în tot județul Neamț, prin hotărârea 79 a CJSU Neamț. Rata de infectare era de 2,2 la mie, la nivelul județului. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *