Primarul Andrei Carabelea a cerut demisia șefului Poliției Locale Piatra Neamț

În emisiunea ”Dialoguri în alb și negru”, moderată  de Cezar Filip la postul Exploziv TV,  primarul municipiului Piatra Neamț Andrei Carabelea  a declarat că a cerut demisia lui Eugen Pancu, șeful Poliția locale: ”Am să vă spun un singur lucru, sunt destul de dezamăgit de activitatea Poliției Locale și de felul în care-și apără imaginea. Fie este o problemă de management. Fie de altă natură. N-am să vă ascund că i-am cerut demisia directorului Poliției Locale, dl. Eugen Pancu, îi dau și un termen de gândire, perioadă în care facem și niște evaluări cât se poate de concrete cu privire la activitatea din ultimii ani a instituției. Vă mărturisesc că am avut mai multe discuții cu dl. Pancu, unele dintre ele au vizat criteriile în baza cărora își evaluează activitatea ca fiind cel puțin bună și nu mi-au plăcut deloc acele criterii.

(M.N.)

 

2 COMENTARII

  1. Art. 81 din Codul Muncii: “Prin demisie se înțelege actul unilateral de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.”
    Demisia este un act unilateral de voință. Nu există nicio formă legală prin care primarul să poată să ceară demisia cuiva. Doar la nivel declarativ, pentru pulimea doritoare de capete căzute.
    Dacă primarul chiar vrea să facă ceva și nu doar să dea bine în presă, poate analiza oportunitatea și legalitatea demiterii iar apoi să acționeze în consecință. “Demiterea” e cu totul altceva. Mă rog, nu mă așteptam de la Carabelea să știe astfel de… amănunte.

  2. Carabelea ai făcut și tu ceva, nu știi cum sa te afirmi, vezi ca sunt probleme mult mai serioase și dacă nu știi politia locala este subordonata MAI din primăvară, mai informează-te și după abereaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.